Sound of Music verlaat Efteling voor tournee

De musical The Sound of Music verlaat eind januari Theater de Efteling om half april na een kleine tournee langs Gent en Antwerpen terug te keren in de vijf grote Nederlandse theaters van Rotterdam, Groningen, Breda, Amsterdam en Apeldoorn. Dit maakten musicalproducenten Albert Verlinde en Roel Vente van V&V Entertainment woensdag bekend.

Het is de eerste keer dat de Eftelingproductie door Nederland op tournee gaat. Hoofdrolspeelster Wieneke Remmers (Maria) kijkt er naar uit. ”De Efteling voelt als een tweede huis, maar een andere zaal geeft weer een andere dimensie en een ander publiek”, verwacht Remmers. In het volgende theaterseizoen kruipt ze in de huid van Rietje, de vrouw van cabaretier Toon Hermans, in de musical TOON.

Remmers zegt dat is gekozen voor ‘de grote vijf’ theaters, omdat het decor van de in de Efteling ontwikkelde productie een groot toneel vergt. De musicalster zegt nog nooit zo lang in een en dezelfde productie te hebben gespeeld. Half juni valt het doek definitief. ”Maria is een van de mooiste hoofdrollen die er is. En The Sound of Music is een klassieker, die herkenning voel je in de zaal”, zegt Remmers.

Andere rollen in The Sound of Music zijn weggelegd voor Rein Kolpa (Kapitein Von Trapp), Inge Ipenburg (barones Elsa) en Alexandra Alphenaar (Liesl Von Trapp).

Bron: AD

SpeelgoedSpeelgoed