Verenigingen laken houding Efteling

Gisteren is vol egards het nieuwe Bosrijk geopend. Maar het succes van de Efteling heeft kent voor Kaatsheuvel ook zijn keerzijde.

Daar waar vroeger de Efteling veel verenigingen een warm hart toedroegen en financieel ondersteunde, klagen steeds meer Kaatsheuvelse verenigingen over het feit dat ze zelfs nog geen contact kunnen krijgen met de directie en dat de Efteling niets meer heeft met het lokale verenigingsleven terwijl deze veel overlast ondervinden van de files.

Zo begonnen onlangs twee wedstrijden van DESK 1 twintig minuten later omdat de scheidsrechter in de file stond. Ook andere verenigingen kampen met dit probleem. “Het ergste is dat als je dan iemand over sponsoring wilt spreken ze ijskoud zeggen: “Schrijf maar een brief”, aldus voorzitter Peter Roelen van DESK. “Toen ik wethouder was verliepen de contacten veel soepeler. Deze directeur lijkt niets met Kaatsheuvel te hebben”. Roelen is niet de enige die klaagt. Ook de politiek uit veelvuldig kritiek op de Efteling. Met name Corry Dijkstra (Gemeentebelangen) heeft meerdere malen de overlast van het park in de gemeenteraad, zonder resultaat, aangezwengeld.

Het zou de directie van de Efteling sieren om in elk geval de verenigingen die overlast hebben van het bedrijf netjes te woord te staan, en niet af te schepen. De directie loopt anders het risico, en we zijn al ver op weg, dat de Kaatsheuvelse bevolking zich tegen het bedrijf gaat keren. En dan zijn ze in het sprookjespark verder van huis.

Bron: hier

Bol AlgemeenBol Algemeen