Uitgeverij Rubinstein en de Efteling presenteren nieuw Gouden Boekje

Vanmiddag werd in de Efteling het allernieuwste Gouden Boekje In het Sprookjesbos gepresenteerd. De schrijvers van het boekje, Hans en Monique Hagen, namen vol trots het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van Roodkapje. Het boekje is ontstaan uit een samenwerking tussen Uitgeverij Rubinstein en de Efteling. De Gouden Boekjes en de Efteling zijn al jaren een begrip in Nederland en zijn geliefd bij (groot)ouders en kinderen. In het nieuwe boekje komen deze werelden op een bijzondere manier samen.

Verhaal
In het Sprookjesbos vertelt het verhaal van Muis die met zijn vriend Kraai op zoek is naar het huis van zijn neefjes. Maar waar wonen ze ook alweer? Onderweg komen Muis en Kraai veel bewoners van de Efteling tegen zoals Doornroosje, Langnek en Roodkapje. De meeste Sprookjesbosbewoners zijn aardig en helpen Muis verder. Maar hij moet ook langs de wolf en de briesende draak. Het verhaal is geschreven door het bekende schrijversduo Hans en Monique Hagen. Sander de Bruijn verzorgde namens de Efteling de illustraties.

Schrijvers en illustrator

Hans Hagen was leraar Nederlands voor hij fulltime schrijver werd. Hij kreeg de Gouden Griffel voor De dans van de drummers en vier Zilveren Griffels. Hij schreef ook de Jubelientje-serie en kreeg voor Verkocht de Woutertje Pieterse Prijs. Veel boeken van Hans Hagen verschenen bij Rubinstein als luisterboeken.

Monique Hagen was 15 jaar lang presentatrice van Het Klokhuis. Daarnaast schrijft zij samen met haar man Hans boeken en gedichten voor kinderen, de bekendste bundel is Jij bent de liefste. Rubinstein is uitgever van de liedjes-CD die bij deze bundel hoort.

Sander de Bruijn studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In het jaar waarin hij afstudeerde aan de HKU ontving hij een Kunstanjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Sinds 2005 is hij werkzaam als ontwerper van de Efteling.

Gouden boekjes
De Gouden Boekjes worden sinds 1944 uitgegeven in Nederland. In het Sprookjesbos is het 93e boekje in de serie. Het eerste Gouden Boekje dat in Nederland verscheen was Pietepaf, het circushondje. Het was een felgekleurd prentenboek met een simpel verhaaltje, dat uitblonk door helderheid, herkenbaarheid en herhalingen. De jarenlang voortgezette reeks waarvan dit het eerste deeltje was, is een niet weg te denken deel van Nederlands cultureel erfgoed. In 2000 nam Uitgeverij Rubinstein de serie over.

In het Sprookjesbos is verkrijgbaar bij de boekhandel en in de winkels en webshop van de Efteling. Het boekje bestaat uit 28 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. ISBN 97 8904 7608 417, prijs: € 6,50. Meer informatie over de Gouden Boekjes via www.degoudenboekjes.nl

Bron: Efteling

.

SpeelgoedSpeelgoed