Pardoes de Tovernar laat het sneeuwen

Tijdens de WinterEfteling kan de bezoeker dit jaar elke avond genieten van een vernieuwde afsluitende live-show, getiteld “Pardoes de Tovernar laat het sneeuwen”. Midden op de Brink is boven de Levensbron een groots podium gebouwd, waarop het schouwspel dagelijks om 19.30 uur plaats vindt. Een aantal sprookjesbosbewoners zorgen er met medewerking van Pardoes de Tovernar voor dat het gaat sneeuwen in de Efteling.

Een show van een kleine 15 minuten is de opgang naar een aantrekkelijk klank- en lichtspektakel, vol met special effects en vuurwerk. Na het aftellen schiet een aantal vuurpijlen vanuit het midden van het podium via kabels naar de zijkanten van de Brink, waarbij een grote muur van vuurwerkfonteinen wordt ontstoken. Een aantal sneeuwmachines zorgen er daarna voor dat de bezoekers worden bedolven onder een dun laagje kunstsneeuw.

Na enkele jaren een live-show te hebben opgevoerd op de Brink, probeerde de Efteling het vorig jaar op de Vonderplas met de Midwinternachtsdroom, waarbij de vijver voor Fata Morgana was gevuld met fonteinen, lampen en een waterscherm. Vanwege de hevige vorst ondervond deze show teveel technische mankementen, waardoor er dit jaar toch weer voor de Brink gekozen is, maar dan grootser dan ooit.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen