Efteling komt met goedkoper abonnement

De Efteling wil een betere spreiding van de stroom bezoekers om ’te drukke dagen’ te voorkomen. Het Kaatsheuvelse attractiepark heeft daarom een nieuw goedkoper abonnement (Klein Duimpje Abonnement) in het leven geroepen voor wie alleen doordeweeks de Efteling wil bezoeken. Als het abonnement aanslaat, wordt het wellicht iets minder druk in de weekeinden.

De Efteling heeft het afgelopen seizoen opvallend veel bezoekers getrokken: vier miljoen, dat is zo’n 700.000 meer dan voorgaande jaren. Het leidde met name in de weekeinden tot grote verkeersoverlast. De gemeente Loon op Zand en de Efteling zoeken hard naar een oplossing. Het nieuwe abonnement kan een stimulans voor mensen zijn om het park in de periode van 1 april tot 19 november met name doordeweeks te bezoeken.

De kosten van deze speciale Efteling-pas bedragen nu 105 euro (en na 1 februari 115 euro): 30 euro goedkoper dan het traditionele abonnement, dat ook in de weekeinden en op feestdagen geldig is. Het aantal bezoekers van de Efteling wordt mogelijk ook meer gespreid, omdat het attractiepark na 1 april voortaan het hele jaar open blijft.

Bron: Brabants Dagblad

Bol AlgemeenBol Algemeen