Efteling Bosrijk decor voor opnames ‘Pieflos, de oksellikkende heks’

Het nieuw geopende Efteling Bosrijk is nu al decor geweest voor filmopnames. Met een eerste alinea geschreven door Paul van Loon moesten kinderen die aangesloten zijn bij het Junior Griezelgenootschap het verhaal afmaken. Het stuk waarmee elk verhaal moest beginnen, gaat als volgt: “Tom zat op de bank, toen hij het gevoel kreeg dat iemand naar hem keek. Hij draaide zijn hoofd naar het raam achter hem en schrok zich rot. Er stond iemand voor het raam naar binnen te gluren. Tom voelde een koude rilling. Zijn ouders waren niet thuis. Hij was alleen. Toen pas zag Tom dat het de buurvrouw was. Of eigenlijk iemand die heel erg op de buurvrouw leek, want er was iets heel vreemds aan haar…”

Op 7 november jongstleden maakte Paul van Loon in het programma Z@PP live bekend welke van de drie verhalen uitgekozen werd tot winnaar. De 13-jarige Marieke Lam uit Horssen wist het verhaal als beste verder te schrijven. Haar verhaal getiteld ‘Pieflos Het Deodorantmonster’ werd vervolgens door scenarioschrijvers omgetoverd tot een volledig filmscript en omgedoopt naar ‘Pieflos, de oksellikkende heks’.

Efteling
Een huisje op Efteling Bosrijk werd het decor voor de woning van de hoofdrolspelers. Pieflos de heks is niet alleen in Bosrijk te zien, maar ook tussen de grafzerken van de hoofdshow van het Spookslot in het attractiepark zelf. Op de site van Z@pp is hier beeldmateriaal van te vinden. De combinatie Paul van Loon en Efteling is niet geheel nieuw. Momenteel wordt er voor het nieuwe theater Raveleijn door de griezelverhaalschrijver het bijhorende verhaal geschreven. Later zal hier ook een televisieproductie van worden gemaakt.

Cast
De film heeft enkele reeds bekendere acteurs in haar cast zitten. Zo speelt Kim Pieters (o.a. Julia’s Tango, Wie is de Mol? en ONM) de rol van Pieflos de heks en Roos Smit (SpangaS) de zus Roos. Martijn Hillenius, de presentator van Z@pp live, speelt het vriendje van de zus. Steffan Ros van Showdown bewerkte het verhaal tot een script. Erwin van den Eshof deed de regie. De wedstrijd werd bedacht en ontwikkeld door BlazHoffski en Paul van Loon.

Première
De première van de film zal te zien zijn in de uitzending van Z@pp live op 2 januari 2010. Deze uitzending begint om 09:00 uur. De studio van het programma is op dat moment omgebouwd tot bioscoop compleet met rode loper.

Bron: vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed