Bosrijk geopend

Gisteravond opende de Efteling voor het eerst de poorten van landgoed Efteling Bosrijk, een nieuwe verblijfsaccommodatie pal naast het attractiepark in Kaatsheuvel. Met sprookjesachtig vuurwerk werden ca. 1.000 gasten onthaald, die hun verblijf zullen combineren met een aantal dagen Winter Efteling. Op de uitlopers van de Loonse en Drunense duinen werden Boshuysen, Dorpshuysen en appartementen gebouwd met een herkenbare Efteling vormgeving. Met de realisatie van Efteling Bosrijk is de Wereld van de Efteling een  korte-vakantiebestemming voor drie of vier nachten geworden. Zo is de Efteling ook voor bezoekers uit verder gelegen provincies en omliggende landen aantrekkelijk. Efteling Bosrijk is met een investering van € 52 miljoen het grootste en duurste project in de geschiedenis van het park.

Huysen en appartementen
Het landgoed is met 17 hectare ruim opgezet. Het ligt in een gevarieerd landschap met duinen, dichte stukken bos, een open veld en water. De 99 vrijstaande Boshuysen en 26 geschakelde Dorpshuysen (6-8 persoons) hebben een authentieke uitstraling door het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen zoals hout, stenen en zand. In het markante Poorthuys met 24 4-persoons appartementen zijn tevens alle centrale voorzieningen ondergebracht, zoals een receptie, een Eethuys (Grand Café) en het Badhuys: een klein overdekt zwembad met een baby- en peuterbad en leuke speelelementen. De 54 appartementen (4-persoons) in het Landhuys hebben uitzicht over het Efteling Golfpark of over Efteling Bosrijk. Er zijn acht aangepaste en zes allergeen-arme woningen voor mensen met een handicap of een luchtwegaandoening. Verder biedt Efteling Bosrijk 18 VIP-accommodaties.

Klaas Vaak
Zoals past bij de Efteling als hoeder van het sprookje, is ook bij Efteling Bosrijk gekozen voor thematisering op basis van een verhaal. In Bosrijk is het verhaal van Klaas Vaak aanwezig, met thematisering en entertainment.

Arrangementen
In Efteling Bosrijk boeken gezinnen arrangementen voor een korte vakantie, inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling. Het landgoed biedt daarnaast extra mogelijkheden, zoals een ontbijt in de Efteling met sprookjesvriendjes of een speciale Efteling Avond in een exclusief voor Bosrijk-gasten opengesteld gedeelte van het park.

Natuur en Milieu
Binnen Efteling Bosrijk is veel aandacht voor natuur- en milieuaspecten. De plannen voor het gebied werden gebaseerd op uitgebreide onderzoeken naar de aanwezige flora en fauna en zijn tot stand gekomen in nauw overleg met de Brabantse Milieu Federatie en Natuurmonumenten. De milieuvriendelijke maatregelen voor Efteling Bosrijk sluiten nauwgezet aan op initiatieven die al jaren geleden binnen het attractiepark en het golfpark in gang zijn gezet, zoals het helofytenfilter en de centrale warmte-koudeopslag.

Bron/foto’s: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen