Winter Efteling méér dagen geopend

Van zaterdag 12 december 2009 t/m 31 januari 2010 is de Winter Efteling alle week- en weekenddagen geopend, met uitzondering van 1 januari. Daarmee is de Winter Efteling twintig dagen langer open. Alle sprookjes en attracties zijn feeëriek verlicht en gezellige kampvuren en veel live-entertainment zorgen voor warmte in deze barre wintertijd. De 1200 m² grote ijsbaan, het Kinder Winter Wonderland en langlaufbaan ‘t Hijgend Hert bieden extra winterse activiteiten voor jong en oud. De Stoomtrein stopt vanaf deze winter in het nieuwe treinstation ‘De Oost’, een gethematiseerd stationsgebouw met een grote horecavoorziening. Vanaf 11 december opent ook voor het eerst de poort van Efteling Bosrijk: een nieuw vakantiepark pal naast de Efteling, met Boshuysen, Dorpshuysen en appartementen. In Efteling Bosrijk boeken families arrangementen voor drie of vier nachten, inclusief onbeperkte toegang tot het attractiepark.


Winterse warmte
Tijdens de Winter Efteling zijn bijna alle attracties in het park open, behalve Python, Piraña en de roeivijver. De Vliegende Hollander, Halve Maen, de Bobbaan en D’ Oude Tuffer zijn geopend wanneer het niet vriest. Daarnaast zijn er attracties die alleen tijdens de Winter Efteling te beleven zijn: het overdekte IJspaleis waar bezoekers volop samen kunnen schaatsen, langlaufbaan ‘t Hijgend Hert of het Kinder Winter Wonderland, waar de kleintjes van een heuse sneeuwglijbaan kunnen glijden. In het Sprookjesbos heeft Moeder Geit haar wollen rokken aan en kan Langnek met zijn sjaal best tegen een paar graadjes vorst. De Winter Efteling biedt winterse warmte, met knisperende kampvuren en duizenden twinkelende lichtjes.

Live-entertainment
Wandelend tussen verstilde sprookjestaferelen ontmoet de bezoeker hartverwarmend live-entertainment, zoals de charmante, wiebelige Tuimelaer of het gospelkoor ‘de Lichtpuntjes’ met zijn warme soulklanken. Jong en oud kan meezingen met Tika en Kwark in de TiTaToverdisco, onder het genot van warme chocolademelk of een kopje erwtensoep. Men kan een praatje maken met de sprookjesvriendjes van Sprookjesboom of speeldoosjes tot leven wekken met één draai aan de sleutel. Pardoes tovert aan het eind van elke Winter Efteling-dag sneeuw voor iedereen op de Brink. Bij het verlaten van het park betoveren spiegelacrobaten de bezoekers nog een laatste keer met adembenemende luchtacrobatiek, hoog in de nok van het entreegebouw.

Station ‘De Oost’
In het nieuwe treinstation ‘De Oost’ stopt niet alleen de Stoomtrein. Ook is er een prachtige, grote horecavoorziening met een divers assortiment. Van döner kebab tot aan Oosterse zoete lekkernijen en van snacks tot aan lekker en gezond. Bezoekers wanen zich even in een typisch stationsgebouw uit 1900 op Java of de Molukse eilanden, ondanks het Hollandse winterweer.

Openingsdagen en tijden Winter Efteling
Vanaf zaterdag 12 december 2009 t/m zondag 31 januari 2010,
m.u.v. 1 januari 2010.
Dagelijks geopend van 11.00 – 20.00 uur,
op donderdag 31 december 2009 van 11.00 – 18.00 uur


Vakantiepark Efteling Bosrijk
Vanaf 11 december opent de poort van Efteling Bosrijk: een nieuw vakantiepark, pal naast de Efteling. Wie meer wil beleven van de Efteling boekt een arrangement voor drie of vier nachten inclusief onbeperkte toegang tot het attractiepark. Efteling Bosrijk bestaat uit 203 sfeervolle Boshuysen, Dorpshuysen en appartementen in een bosrijke, sprookjesachtige omgeving. De vrijstaande Boshuysen en geschakelde Dorpshuysen zijn geschikt voor 4, 6 of 8 personen en van alle gemakken voorzien. In het markante Poorthuys met 24 4-persoons appartementen zijn tevens alle centrale voorzieningen ondergebracht, zoals een receptie, een Eethuys en het Badhuys: een klein overdekt zwembad met een baby en peuterbad en leuke speelelementen. De 4-persoons appartementen in het Landhuys hebben een schitterend uitzicht over het Efteling Golfpark of over Efteling Bosrijk. Er zijn acht aangepaste en zes allergeen-arme woningen. Verder biedt Efteling Bosrijk een aantal VIP-accommodaties.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen