Speelgoed Sprookjesboom wint IAAPA Best Toy Award

Sprookjesboom Theater, het pluchen speelgoedtheatertje compleet met podium, theatergordijnen en vijf vingerpoppetjes, is deze week in Las Vegas bekroond met de IAAPA Souvenir Award in de categorie Best Toy. Deze prijs voor het meest creatieve en innovatieve speelgoed, is een initiatief van de IAAPA, de internationale overkoepelende organisatie op het gebied van attractieparken. Commercieel directeur van de Efteling, Carin van Berkel, nam de award in Las Vegas in ontvangst. De Efteling is het enige attractiepark op het Europese vasteland dat in 2009 de prestigieuze Souvenir Award won.

Sprookjesboom
Met het Sprookjesboom Theater worden kinderen gestimuleerd een eigen avontuur te beleven met Draak, Wolf, Heks, Roodkapje en Assepoester. Sprookjesboom is een van de Efteling merken die verder wordt ontwikkeld door de afdeling Brand Development. Dit Efteling-merk heeft haar eigen televisieprogramma’s, licensing & merchandise, website, live-entertainment en musicals. Het op zichzelf staande merk is gebaseerd op de wijze Sprookjesboom, die de avonturen van de bekende Sprookjesbosbewoners vertelt. De serie wordt in Nederland, België en Duitsland op televisie uitgezonden. Steeds vaker brengt de Efteling haar sprookjeswereld ook buiten de poorten van het park. Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is het bedrijf is in de afgelopen 57 jaar uitgegroeid tot een veelzijdig, gedegen entertainmentbedrijf.

Big E Award
De Efteling wist al drie keer eerder een IAAPA-award in de wacht te slepen. Alledrie de keren betrof het de Big E Award voor beste Entertainment-show ter wereld. De Sprookjesshow (1999), Efteling on Ice (2001) en de Wonderlijke Efteling Show (2003) werden bekroond met deze internationale prijs. De Efteling Sprookjesshow ontving in 2006 een eervolle vermelding en het Circus Anton Pieck werd in 2009 genomineerd voor de prijs.

IAAPA
IAAPA is de grootste internationale brancheorganisatie voor permanente attracties en attractieparken in de wereld. De organisatie vertegenwoordigt meer dan 5.000 attracties en attractieparken, toeleveranciers en individuele leden uit meer dan 100 landen. De organisatie zet zich in voor de ondersteuning van haar leden op het gebied van marketing, veiligheid verbetering van efficiency en rentabiliteit.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen