Rabobank Regenboogvanger geopend

Vanochtend is in de Efteling een bijzondere geldautomaat in gebruik genomen. Rik Op den Brouw (Directeur Particulieren van Rabobank Nederland) en Daan van Baarsen (Financieel Directeur van de Efteling) onthulden onder toeziend oog van de bezoekers van de Rabobank Ledendag de Gouden Kluis. Deze kluis beschikt, naast de geldautomaat aan de linkerzijde, over buitengewone mogelijkheden. Zo kunnen kinderen de regenboogvanger die bovenop de kluis staat activeren, en de pot goud ontdekken die volgens de vertellingen onderaan de regenboog staat. Met het kleurenpalet aan de rechterkant kunnen kinderen hun eigen briefgeld ontwerpen. De Gouden Kluis is onderdeel van een samenwerking die de Rabobank en de Efteling dit jaar zijn aangegaan.

Samenwerking
Sinds begin dit jaar zijn de Rabobank en de Efteling Partners in Kwaliteit. “Zowel de Rabobank (9 miljoen rekeninghouders) als de Efteling (3,3 miljoen bezoekers) hebben een grote achterban. Door samen te werken, kunnen onze activiteiten elkaar versterken”, aldus Daan van Baarsen van de Efteling. “De Gouden Kluis is een van de eerste resultaten van de samenwerking. Daarnaast ontvangen kinderen bij het openen van een spaarrekening bij de Rabobank een spaarpot van Sprookjesboom, de wijze boom uit de gelijknamige televisieserie van de Efteling. De komende jaren zullen we samen nog meer activiteiten ontplooien”. Rik Op den Brouw van de Rabobank: “De Rabobank wil kinderen spelenderwijs leren omgaan met geld. Als Rabobank vinden wij het belangrijk om jeugd en jongeren te helpen in hun financiële educatie. Onze samenwerking met de Efteling, ’s lands best bezochte dagattractie, draagt daaraan bij.”

De Gouden Kluis is één van de twee geldautomaten in de Efteling. Op de Pardoes Promenade staat sinds enkele jaren een schatkist met magische krachten. Ook de Schatkist is voorzien van een geldautomaat van de Rabobank.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen