Marco Borsato overhandigt CD

Op zondag beleefde de musical The Sound of Music een feestelijke herstart in Theater de Efteling. Voorafgaand aan de voorstelling overhandigde Marco Borsato de nieuwe muziek-CD van de musical aan de hoofdrolspelers. Wieneke Remmers (Maria) en Rein Kolpa (Kapitein Von Trapp) namen deze met hun Von Trapp kinderen namens de hele cast in ontvangst. Tot en met 31 januari 2010 zijn zij allen nog te zien, samen met Koen Crucke als Max, Inge Ipenburg als barones Elsa, Jackie van Oppen als Moeder Overste, Alexandra Alphenaar als oudste dochter Liesl, Steven Colombeen als Rolf en een groot ensemble. In de Kerstvakantie zijn er voor deze familiemusical extra voorstellingen gepland.

De kerstmusical van de afgelopen vijftig jaar

The Sound of Music ging op 28 september 2008 in première in Kaatsheuvel. De recensies waren jubelend en de productie ontving twee John Kraaijkamp Musical Awards. Daarna volgde een succesvolle reeks voorstellingen in België. In juli besloten Efteling Theaterproducties, Albert Verlinde en Roel Vente dan ook om The Sound of Music terug te brengen in Kaatsheuvel. “Afgelopen theaterseizoen hebben we voor volle zalen gespeeld en meer dan 300.000 tickets verkocht.” verklaart  Olaf Vugts namens de producenten. Albert Verlinde: “The Sound of Music is uitgegroeid tot een wereldwijde klassieker. Na zoveel jaren heeft de musical zowel in Nederland als België nog steeds niet aan kracht ingeboet. Inge Ipenburg en Alexandra Alphenaar zijn volwaardige opvolgsters van Ellis van Laarhoven en Anouk Maas en springen zonder enig voorbehoud op die rijdende trein. The Sound of Music is nu weer thuis in Theater de Efteling. De familiemusical hoort in mijn ogen ook thuis in een dergelijke omgeving en helemaal rondom de kerst. Het is immers de kerstmusical van de afgelopen vijftig jaar.”

Grootste productie ooit

De Broadwaymusical The Sound of Music was de laatste en meest succesvolle samenwerking van het duo Richard Rodgers and Oscar Hammerstein II. De musical in Theater de Efteling is de grootste versie van The Sound of Music in Nederland. Er wordt maximaal gebruik gemaakt van alle mogelijkheden van het theater. Dat ziet men terug in de overweldigende decors, waarin onder andere het klooster, de villa van de familie Von Trapp en natuurlijk het weidse bergenlandschap elkaar afwisselen. Kaarten kunnen worden gereserveerd via tel: 0900-0161 (€ 0,25 p/m), 7 dagen per week van 09.00 tot 20.00 uur en via www.efteling.com.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen