Twitterende Holle Bolle Gijs viert 50ste verjaardag op 14 oktober

Op woensdag 14 oktober wordt de 50ste verjaardag van Holle Bolle Gijs gevierd op het Anton Pieckplein in de Efteling. Alle kinderen die op woensdag 14 oktober naar de Efteling komen, mogen om 11.00 uur een tekening voorzien van naam en telefoonnummer aan de jarige Gijs geven. Drie kinderen met de mooiste tekeningen winnen het nieuwe sprookjesboek van de Efteling. En wie jarig is trakteert natuurlijk… Dus heeft lekkerbek Gijs een heleboel taartjes klaarstaan.

In 1959 kwam Holle Bolle Gijs in de Efteling wonen. Zijn hongerige maag had nooit genoeg en steeds riep hij ‘Papier Hier!’. Omdat hij netjes ‘Dank-U-wel’ zei, bleef het park heerlijk schoon. Inmiddels zijn er 10 familieleden en 3 collega’s woonachtig in het park en bewijzen zij nog dagelijks hun succes. Hoe het allemaal zo kwam wordt toegelicht in het Efteling Museum, met een feestelijke, tijdelijke expositie.

Nieuwe website: twitterende Holle Bolle Gijs
Vorige week lanceerde de Efteling haar nieuwe website. De beleving staat op deze nieuwe site centraal en ziet er nooit hetzelfde uit. De nieuwe website wordt in de nabije toekomst ook nog uitgebreid met een community-deel waaraan bezoekers actief kunnen deelnemen. Om hier alvast een begin mee te maken, is de jarige Holle Bolle Gijs gaan twitteren. De smulpaap zal hier naast nieuws en ontwikkelingen ook praktische mededelingen doen voor bezoekers. Volg Holle Bolle Gijs op www.twitter.com/efteling.

Bron: Efteling via vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen