Inge Ipenburg is barones in musical The Sound of Music

Inge Ipenburg staat vanaf 20 november 2009 als barones Elsa op de planken in de succesvolle musical The Sound of Music in Theater de Efteling. Efteling Theaterproducties en V&V Entertainment versterken de cast van deze musicalklassieker, die van 20 november tot en met 31 januari  terugkeert naar het Theater in Kaatsheuvel met een bekend gezicht. Inge Ipenburg is vooral bekend door haar televisierol als de gemene Martine Hafkamp in Goede Tijden Slechte Tijden, maar speelde ook in theaterproducties zoals o.a.‘De Jantjes’ en ‘Tel uit je winst’.

Inge kruipt voor tweeënhalve maand in de huid van barones Elsa, die met Kapitein Von Trapp wil trouwen, maar geen echte interesse heeft in zijn zeven kinderen.

Constante kwaliteit
De producenten kijken vol vertrouwen uit naar de terugkomst van hun vierde, gezamenlijke productie, die twee Musical Awards in de wacht sleepte. Olaf Vugts en Albert Verlinde: “Het was niet eenvoudig om een goede opvolgster voor Ellis van Laarhoven te vinden. Zij heeft immers de barones op subtiele en humoristische wijze neergezet. Dan moet je dus op zoek naar iemand die een dergelijke bijrol op even grootse wijze kan neerzetten, zonder te imiteren. Inge kan dat. Zij heeft de Kleinkunstacademie afgerond en heeft al heel veel rollen in het theater op haar naam staan. Iedereen kent haar als Martine Hafkamp maar met alleen die herkenning geef je haar onvoldoende erkenning. Inge staat voor een constante kwaliteit en we zijn er van overtuigd dat ze haar stempel weet te zetten op The Sound of Music.” V&V heeft eerder met Inge gewerkt in de allereerste musical Piaf en de klucht Tel uit je winst.

Achtergrond
De Broadwaymusical The Sound of Music was de laatste en meest succesvolle samenwerking van het duo Richard Rodgers and Oscar Hammerstein II. De onvergetelijke liedjes, zoals Edelweiss en Do Re Mi bezorgden de gelijknamige film in 1965 de Oscar voor Beste Muziek.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen