Alexandra Alphenaar is Liesl Von Trapp in musical The Sound of Music

Vanaf 20 november t/m 31 januari vertolkt Alexandra Alphenaar de rol van Liesl von Trapp in de musical The Sound of Music in Theater de Efteling. Alexandra, bij het grote publiek bekend als Ronja Huygens van Goede Tijden Slechte Tijden, is afgestudeerd aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam en al enige jaren actief in de theaterwereld. Haar talent als zangeres en danseres liet zij eerder zien in de rockmusicals Ren Lenny Ren (Acda en de Munnik) en Turks Fruit. Afgelopen seizoen speelde ze de rol van Sally in de Roadmusical Route 66.

Efteling Theaterproducties en V&V Entertainment zijn blij met de komst van Alexandra: “Alexandra is een prima actrice. Zij zal met haar talent een eigen versie van Liesl laten zien. Liesl, de oudste dochter van Kapitein Von Trapp, kan niet wachten om volwassen te zijn. Ze haat het idee van een gouvernante en mist haar moeder enorm. Bovendien bewandelt ze voor het eerst het liefdespad met de postbode Rolf. Voldoende ingrediënten voor Alexandra om een zelfbewuste tiener neer te zetten.” Met de komst van Alexandra en Inge Ipenburg als Barones Elsa is de hele cast van The Sound of Music weer compleet.

Multitalent
De terugkomst van de musicalklassieker The Sound of Music naar Theater de Efteling is in volle gang. De producenten Olaf Vugts en Albert Verlinde : “We zijn ervan overtuigd dat The Sound of Music vooral tijdens de komende feestdagen dé theaterproductie wordt waar de hele familie van zal genieten. We hebben met multitalent Alexandra een waardig opvolgster gevonden voor Anouk Maas, die de Musical Award voor aanstormend talent kreeg voor haar vertolking van Liesl. Alexandra gaat de rol op haar manier nog verder uitbouwen.”

Achtergrond
De Broadwaymusical The Sound of Music was de laatste en meest succesvolle samenwerking van het duo Richard Rodgers and Oscar Hammerstein II. De onvergetelijke liedjes, zoals Edelweiss en Do Re Mi bezorgden de gelijknamige film in 1965 de Oscar voor Beste Muziek.

Bron: Efteling

SpeelgoedSpeelgoed