‘Sprookjes bestaan’ bij NYSE Euronext in Amsterdam

Vandaag was de eer aan Bart de Boer, directievoorzitter van de Efteling, om de handelsdag in Amsterdam te openen met een gongslag. Deze traditie is sinds maart in ere hersteld door NYSE Euronext. Bart de Boer kreeg tijdens de ceremoniële verrichting hulp van Roodkapje. Samen sloegen zij stipt om 9.00 uur de gong en kon de werkdag in het beursgebouw beginnen.

Vele prominente personen en organisaties uit de samenleving gingen Bart de Boer voor als gonggast, onder andere de burgemeester van Amsterdam Job Cohen en een aantal bestuurders van beursgenoteerde bedrijven. Bart de Boer: “Dit is een mooie handelstraditie die we zeker in stand moeten houden. Ik vond het een eer om de gong te slaan en wil hiermee laten zien dat zelfs op de beurs sprookjes bestaan.”

Op financieel gebied heeft de Efteling vooralsnog niet te klagen volgens de directievoorzitter. “Zaterdag ontvingen wij de 100 miljoenste bezoeker, een mooie mijlpaal in onze geschiedenis! Maar we kijken ook vooruit. In 2010 investeren we zo’n 50 miljoen euro in drie nieuwe attracties”. De houten achtbaan- racer Joris en de Draak en de Sprookjesboom zullen volgend seizoen hun opwachting maken in het attractiepark in Kaatsheuvel. Daarnaast is vorige week gestart met de bouw van de arrangementen- en horecalocatie Raveleijn.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen