Nieuwe parkplattegrond na verdwijnen Pegasus

De Efteling heeft de parkplattegrond, die los te koop is bij alle souvenirwinkels, halverwege het seizoen laten herdrukken met als voornaamste reden het verdwijnen van Pegasus. De houten achtbaan is van de plattegrond verdwenen, en op deze plek prijkt nu het nieuwe logo van Joris en de Draak, de nieuwe duellingcoaster die medio 2010 zal openen. De verwachte openingsperiode wordt eveneens op deze plek vermeld, en om de nieuwe toevoeging is een witte waas geplaatst. De plattegrond is sinds gisteren verkrijgbaar, hoewel ook de “oude” plattegrond nog steeds verkocht wordt.
Het aanpassen van de plattegrond gaat hedendaags een stuk gemakkelijker, dit doordat deze enkele jaren geleden compleet gedigitaliseerd is.
Op de parkplattegronden die her en der in het park te vinden zijn, zijn reeds aanpassingen gemaakt.

Parkplattegrond
Al jarenlang worden in het park plattegronden verkocht. Bezoekers kunnen op met de kaart makkelijker zien waar ze heen moeten lopen om een bepaalde attractie te bezoeken. In loop der jaren zijn de graphics diverse malen aangepast. Een verloop is goed te zien in de Verzamelgids. Naast de gewone plattegronden zijn er tevens een flink aantal varianten uitgegeven voor onder andere bedrijfsfeesten en uitkopen.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen