Efteling verkoopt uniek aandenken aan achtbaan Pegasus

Van 1 oktober tot en met 1 november 2009 (of zolang de voorraad strekt) verkoopt de Efteling unieke blokjes Pegasus hout in het park. Het hout is afkomstig van de houten achtbaan Pegasus die na 18 dienstjaren afgelopen augustus werd afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe attractie. Met de verkoop van de blokjes biedt de Efteling een bijzonder stukje Efteling-nostalgie aan, terwijl een deel van de opbrengst ten goede komt aan Villa Pardoes, het vakantieadres voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Bovendien maakt de eigenaar van het stukje hout kans op een proefrit voor twee personen in de nieuwe attractie Joris en de Draak (2010).

Achttien jaar lang heeft de attractie Pegasus in de Efteling dienst gedaan als achtbaan voor de hele familie. Als eerste houten achtbaan in de Benelux trok deze publiekstrekker jong en oud naar het attractiepark in Kaatsheuvel, waar het sinds de opening in juli 1991 ruim 28,5 miljoen bezoekers op zijn rug heeft vervoerd. Je hoefde geen achtbanenfan te zijn om een ritje in de Pegasus te durven maken. Voor veel bezoekers aan de Efteling was deze houten reus dan ook een eerste ervaring met achtbanen. Met een lengte van 492 meter en een maximale snelheid van
55 km per uur heeft de Pegasus voor veel familieplezier gezorgd.

Op de plaats waar de Pegasus heeft gestaan worden momenteel de eerste voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe coaster Joris en de Draak getroffen. Joris en de Draak wordt een dubbele houten racer-achtbaan waarin bezoekers zich verdelen over twee strijdwagens, die ieder op hun eigen baan tegen elkaar racen om de snelste tijd. Het doel hierbij is de moerasdraak te verjagen. De nieuwe attractie zal medio 2010 in de Efteling te zien zijn.

De Pegasusblokjes met echtheidscertificaat worden verkocht in parkwinkel Valies in de Efteling voor € 5,- per stuk.

Bron: Efteling

Aanbiedingen bij webshopsBol AlgemeenBol Algemeen