Efteling ontvangt 100.000.000e bezoeker

Om half elf vanochtend passeerde de 100 miljoenste bezoeker de poorten van de Efteling in Kaatsheuvel. Een bijzondere mijlpaal sinds de opening van het park in 1952 en dus reden voor een feestje. Mevrouw Kling uit Nistelrode was de gelukkige. Samen met haar echtgenoot, kinderen en kleinkinderen werd zij feestelijk onthaald en in het zonnetje gezet.

Na opening van de poorten liet de bezoekersteller snel het getal met maar liefst acht nullen zien. Roodkapje en de Fakir waren er als eerste bij om familie Kling te feliciteren en hen bloemen te overhandigen. Onder begeleiding van fanfares en Efteling-entertainment vertrok het gezelschap in een kleurrijke stoet per koets naar de Brink, waar de taart en champagne al stond te wachten. De muzikale parade had veel bekijks van de bezoekers. Mevrouw Kling was er helemaal beduusd van. “Wat een verrassing zeg! We dachten vandaag nog een laatste keer voor het einde van de zomer naar het park te komen en nu voelen we ons net een koninklijke familie.” Uit handen van directievoorzitter Bart de Boer ontving zij felicitaties en een VIP-arrangement voor het hele gezin voor het nieuwe vakantiepark Efteling Bosrijk.

200 miljoen voeten
De Efteling opende voor het eerst haar poorten in 1952 met zeven sprookjes in het Sprookjesbos, een theehuis en een speeltuintje. In dat jaar werden 240.000 bezoekers genoteerd. In 1991 liet de teller 50 miljoen zien en inmiddels hebben 100 miljoen mensen de Efteling bezocht. Voor de Efteling betekent dit meer dan alleen een groot getal. Het staat voor 200 miljoen voeten die gelopen hebben over de inmiddels uitgesleten trappen van het kasteel van Doornroosje, 100 miljoen oren die geluisterd hebben naar de muziek uit een paddestoel en 100 miljoen propjes papier voor Holle Bolle Gijs. Het staat voor de wonderlijke historie die de Efteling zo bijzonder maakt. Een mijlpaal om te koesteren voor de Wereld vol Wonderen.

Bron: Efteling

Reportage Omroep Brabant TV: Klik  H I E R

Reportage Omroep Brabant Radio: Klik  H I E R

Bol AlgemeenBol Algemeen