Efteling bereikt hoogste punt Station De Oost

Vandaag werd aan het eind van de dag het hoogste punt van Station De Oost bereikt in de Efteling. Het nieuwe stationsgebouw voor de Stoomtrein komt op de plek van de voormalige horecalocatie in het Ruigrijk. Station De Oost wordt een combinatie van stationsgebouw en horecalocatie. Daan van Baarsen, Financieel Directeur van de Efteling en Hans de Jong, Technisch Directeur van hoofdaannemer Van der Meijden, plaatsten samen vol trots de piron op het dak van het stationsgebouw.

Ruim een half jaar geleden werd gestart met de bouw van het 2.520 m² stationsgebouw. Bij de start van de Winter Efteling op 12 december 2009 wordt Station De Oost geopend. Het stationsgebouw krijgt een stoere, ambachtelijke en nostalgische uitstraling met als thema ‘koloniale nederzetting’. Het wordt een plek waar het een komen en gaan is van treinreizigers die voor of na hun vertrek kunnen eten en drinken. In het stationsgebouw en buiten op het terras komen samen 500 zitplaatsen. Het treinperron komt achter het gebouw te liggen, waardoor de etende gasten de trein met zijn reizigers kunnen zien. De treinreizigers komen centraal door het gebouw bij het in- en uitstappen, hierdoor ontstaat een levendig en bruisend geheel.

Eten & drinken
De horeca staat in het stationsgebouw centraal en wordt op een attractieve manier neergezet. Station De Oost wordt de grootste horecalocatie in het park met een uitgebreid en multicultureel assortiment. In het stationsgebouw komen vier gethematiseerde horecapunten: Petit Café, Döner Kebab, Lekker & Gezond en een Frites & Snacks uitgiftepunt.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol AlgemeenAanbiedingen bij webshops