Bob buiten gebruik door aanpassingen aan baan

De Bob is momenteel buiten bedrijf gesteld vanwege onderhoud aan de baan. Afgelopen winter werd de capaciteit van de bobs van 6 personen teruggeschroefd naar 4 personen. Dit had te maken met een hoge slijtage op de baan. In juli 2009 werd de beperking teruggetrokken nadat de onderstellen van de bobs vervangen waren. Sinds de onderstellen van de Bobs zijn veranderd klappen de wagentjes te hard tegen de stalen “opvangbuizen” die her en der in de baan zitten vlak bij de remsecties. Om dit probleem op te lossen worden deze opvangbuizen losgesneden van de baan en op een juiste plek terug geplaatst. Baandelen die meer slijtage vertonen worden uit de baan gehaald om vervangen te worden. Voor het onderhoud aan de Bob is expres gewacht tot het hoofdseizoen voorbij was.

Overigens is de Bob niet de enige attractie die tijdelijk gesloten is. De Pagode is ook al enige tijd buiten gebruik. Voor beide attracties is het momenteel niet duidelijk wanneer zij weer geopend zijn.

Bob
In de zomer bobsleeën? Dat kan sinds 1985 in de Efteling, hier heeft men een heuse bobsleebaan staan. De baan is weliswaar niet bedekt met ijs, maar het gevoel van het afdalen is er niet minder door. Het is één van de weinige achtbanen waar je niet wordt geleid door rails. Het is dan ook een tamelijk comfortabele rit.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen