100 miljoenste bezoeker eerder in het seizoen

De 100 miljoenste bezoeker van de Efteling bezocht niet op 12 september het park, maar betrad reeds begin augustus de toegangspoort. Om publicitaire redenen werd besloten om het feestje iets uit te stellen. Het aantal bezoekers gaat dit seizoen nog hoger worden, want waar eerst gehoopt werd dit jaar de 4 miljoen bezoekers te halen is dit al reeds behaald. Naar verluid heeft het park  afgelopen weekend al de 4,2 miljoenste bezoeker van het seizoen gehaald, maar er zijn nog steeds kaarten van de Albert Heijn actie niet ingeleverd. Hierdoor is het mogelijk dat dit jaar 5 miljoen bezoekers de controlepoortjes door lopen.

Algemene informatie 2009
De Efteling opent dit jaar voor de 58e keer haar poorten. De nieuwste attraktie dit jaar is te vinden in het Sprookjesbos, namelijk het sprookje Assepoester. Daarnaast biedt het park ook dit jaar weer volop entertainment zoals Het Magistrale Vlooiencircus, “De Grobbebollen begroeten en ontmoeten” en Circus Anton Pieck. Tevens zullen dit jaar in de Zevenmijlszomer de Zeven Zomeravonden weer gehouden worden, waarbij het park tot middernacht geopend is en er weer veel live artiesten het podium zullen betreden. Verder wordt de 50-jarige verjaardag van Holle Bolle Gijs uitgebreid gevierd met een tijdelijke expositie in het Efteling museum.
Het park is dagelijks geopend van 1 april t/m 1 november van 10.00 tot 18.00 uur. In de Zevenmijlszomer is het park geopend van 10.00 tot 21.00 uur, en op de zaterdagavonden in deze periode tot 24.00 uur. De entreeprijs van de Efteling bedraagt dit jaar 28 Euro, in de zomerperiode 30 Euro. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis het park in.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen