Sloop Pegasus in gang gezet

De reeds eerder aangekondigde sloop van de houten achtbaan Pegasus is vandaag daadwerkelijk gestart. Vorige week waren er al diverse voorbereidende werkzaamheden te zien, zoals het plaatsen van hekken, een aangepaste spoorwegovergang voor bouwverkeer en het weghalen van de borden bij de achtbaan, alsmede de verlichting. En vandaag is de houten constructie zelf aan de beurt. Het pad dat achter de Pegasus doorloopt is vanaf heden dan ook gesloten voor alle bezoekers.

Twee grote graafmachines zijn vandaag gearriveerd, die de klus in enkele dagen hopen te klaren. De houten achtbaan Pegasus werd onlangs gesloten wegens te snelle slijtage en technische problemen, en moet nu plaats maken voor een nieuwe houten duel-coaster, “Joris en de Draak”, die men in de zomer van 2010 hoopt te openen.

Deze aankondiging is sinds vorige week al te vinden op een speciaal daarvoor ontworpen aankondigingsbord, waarvan er nu enkele extra zijn geplaatst, om de bezoekers volledig op de hoogte te stellen van de huidige werkzaamheden.

Pegasus
Pegasus is de eerste houten achtbaan van de Efteling en werd in 1991 geopend. De bouw ervan duurde slechts 7 maanden waarbij 3 partijen betrokken waren: Intamin, verzorgde de mechanische onderdelen, zoals de rails, lifthill, treinen en electronica, Roller Coaster Corporation of America (RCCA) traden op als architect van de houtenstellage en Dinn Corperation was de leverancier van het hout. Curtis Summers was de ontwerper van de baan. De nieuwe attractie moest nog open, voordat Euro Disney zijn poorten opende. De baan was 492 m lang en 15 meter hoog en de treintjes bereikte een snelheid van 55 km/u.

Hekmeeting

Leden van de website Themepark.nl organiseren vanavond een spontane “hekmeeting” bij de Pegasus. Volgens insiders gaat de houten achtbaan namelijk vanavond al helemaal plat.

Foto’s

Foto’s van de sloop zijn te vinden bij onze collega’s van de Vijf Zintuigen. Wil je meepraten over de sloop, Joris en de Draak of andere dingen over de Efteling? Bezoek dan het forum van de Vijf Zintuigen.

Bron: vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed