Efteling en GCI Inc. tekenen samenwerking van Joris en de Draak

Vanochtend tekenden Bart de Boer, directievoorzitter Efteling en Clair Hain Jr., president Great Coasters International, Inc. de intentieverklaring voor de bouw van de nieuwe attractie Joris en de Draak. Medio 2010 zal de houten racer-achtbaan Joris en de Draak te beleven zijn in het Ruigrijk van de Efteling. Het is de eerste houten racer-achtbaan in Noordwest Europa en dat maakt deze attractie zo uniek.

Joris en de Draak
In de nieuwe, dubbele achtbaan Joris en de Draak worden de bezoekers verdeeld over twee banen: water en vuur. Er wordt tegen elkaar gestreden om de snelste tijd waarbij de draak van zich laat horen. De bezoekers treden als echte ‘drakenjagers’ in de voetsporen van de legendarische Joris, die in vroegere tijden een draak versloeg en een onschuldig meisje het leven redde. Joris en de Draak komt tegenover De Vliegende Hollander te staan, op de plek van de Pegasus. Het wordt een stoere, gethematiseerde coaster voor het hele gezin in een spannende en natuurlijke omgeving.

Facts & Figures Joris en de Draak
· lengte: 2 x 700 meter
· hoogte: 21,5 meter
· aantal treinen: 4
· capaciteit per uur: 1750 personen
· max. snelheid: 70 km/u
· minimum lichaamslengte: 1.10 meter
Great Coasters International, Inc.
Great Coasters International, Inc. is een gerenommeerd Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van houten familieachtbanen. Dat blijkt ook uit de vele awards dat het bedrijf door de jaren heen heeft ontvangen, waaronder de award voor Wooden Coaster of the year in 2005 en 2006. Het bedrijf onderscheidt zich door de authentieke en passievolle wijze waarop de attracties worden gemaakt. De eerste houten achtbaan werd gebouwd in 1996 in Hersheypark, Pennsylvania en in 2006 breidde het bedrijf uit door ook achtbanen te bouwen in Europa.

Bron: Efteling/vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen