Efteling presenteert nieuwe top-attracties

I.v.m. de recente ontwikkelingen zoals de definitieve sloop van de Pegasus plaatsen we alsnog het complete persbericht van de Efteling zoals uitgegeven op zaterdag 18 juli jl.

De Efteling presenteerde vandaag de plannen voor de nabije toekomst. Efteling-directeur Bart de Boer onthulde drie nieuwe attracties voor de komende twee jaar. In 2010 wordt op de plek van de Pegasus de dubbele houten racer-achtbaan ‘Joris en de Draak’ gebouwd. Komend jaar zal in het Sprookjesbos ook de Sprookjesboom uit de populaire televisieserie wortel schieten. In 2011 volgt Raveleijn, een magische stad ‘waar Raven Ruiters zullen zijn’, met een openluchtarena waar grote parkshows gaan plaatsvinden. Met deze attracties wordt de sprookjesbeleving in de Efteling nog eens duidelijk onderstreept.

Joris en de Draak
In het Ruigrijk staat medio 2010 een nieuwe houten racer-achtbaan Joris en de Draak. In deze nieuwe, dubbele achtbaan verdelen de bezoekers zich over twee strijdwagens, die ieder op hun eigen baan tegen elkaar racen om de snelste tijd. Het doel hierbij is de moerasdraak te verjagen. De bezoekers treden als echte ‘drakenjagers’ in de voetstappen van de legendarische Joris, die in vroeger tijden een draak versloeg en een onschuldig meisje het leven redde.
Joris en de Draak staat tegenover De Vliegende Hollander op de plek van de Pegasus en wordt een vet stoere, gethematiseerde coaster voor heldhaftige kids.

Facts & Figures Joris en de Draak:
• lengte: 1400 meter
• hoogte: 25 meter
• aantal treinen: 4
• capaciteit per uur: 1700 personen
• max. snelheid: 75 km/u
• minimum lichaamslengte: 1.10 m

Sprookjesboom in het Sprookjesbos
In 2010 kunnen gasten in het Sprookjesbos kennismaken met de Sprookjesboom uit de gelijknamige televisieserie die sinds 2006 wordt uitgezonden. De boom is negen meter hoog en negen meter breed en zijn machtige kruin is een thuis voor een aantal bosdieren, waaronder een eekhoorntje en een specht. Bezoekers kunnen een klein praatje maken met de wijze boom, waarna hij samen met de bosdieren een verhaaltje vertelt. De interactieve Sprookjesboom met kleine effectjes is geworteld tegenover het Meisje met de Zwavelstokjes. De Sprookjesboom zal na de komst van Assepoester in 2009 het 27e Sprookje in het Sprookjesbos zijn.

Raveleijn
Tussen Villa Volta en Droomvlucht wordt op dit moment gebouwd aan het project Raveleijn. Dit project, in de vorm van een eeuwenoude, magische stad, biedt onderdak aan drie zaken: een grote, gethematiseerde arrangementenlocatie voor 550 personen, een kantoorfaciliteit en een openluchtarena met 900 plaatsen. De enorme arena vormt vanaf 2011 het decor voor een spectaculaire parkshow. Deze kunnen zowel vanaf de tribunes als vanuit de horecagelegenheden in de stad worden bezocht. De begane grond is bestemd voor arrangementenlocatie, de overige lagen voor kantoren. Vanuit de kantoren aan de achtergevel van Raveleijn kijkt men uit over Kaatsheuvel. Deze gevel is prachtig vormgegeven waardoor het gebouw ook vanuit Kaatsheuvel een mooie eyecatcher wordt.

Zoals dat past bij de Efteling hoort bij de stad Raveleijn, ‘waar Raven Ruiters zullen zijn’, een spannend, geheimzinnig verhaal. Dat verhaal wordt door de Efteling en Paul van Loon geschreven. Het is ook de basis van de grootse parkshow en zal worden verfilmd voor een televisieserie.
‘…Diep in het bos staat een vervallen stadspoort die al eeuwen toegang geeft tot de machtige stad Raveleijn. Zijn functie is echter vergeten. De op het eerste oog weinig bijzondere stadspoort herbergt een geheim dat alles te maken heeft met de magie van de stad, waar heden en verleden, goed en kwaad, kind en raaf samenkomen. Een stad waar het goede zich nimmer laat kooien…’

Wereld van de Efteling
De Wereld van de Efteling bestaat naast het attractiepark (1952) uit het Efteling Hotel (1992), Efteling Golfpark (1995) en Theater de Efteling (2002) waar deze zomer de familiemusical Sprookjesboom op de planken staat. Daarnaast brengt de Efteling eigen televisieseries op televisie, zoals Sprookjes, Sprookjesboom en TiTaTovenaar en heeft de Efteling een eigen
Radiostation: Efteling Radio. In december dit jaar opent Efteling Bosrijk, een vakantiepark met 203 huysen en appartementen in de achtertuin van het attractiepark.

Bron: Efteling

SpeelgoedSpeelgoed