Twee Musical Awards voor The Sound of Music

Gisteravond sleepte The Sound of Music twee Musical Awards in de wacht, tijdens het tiende John Kraaijkamp Musical Awards gala in Hilversum. Anouk Maas, die de oudste Von Trapp-dochter Liesl speelt, verdiende glansrijk de award voor aanstormend talent en Jørgen Verhaeren ontving de Musical Award voor beste geluidsontwerp met zijn werk voor The Sound of Music.

De jury is laaiend enthousiast over het verscheiden en zeer eigen talent van Anouk Maas: “…Zij beweegt prachtig en zij zingt geweldig. Bovendien speelt zij met overtuiging en genuanceerd op de momenten dat ze er moet staan, zonder dominant op de voorgrond te treden. Een van haar sterke punten is dat ze zich voegt naar de regie en in haar rol in het ensemble het contact in stand houdt met haar jongere broertjes en zusjes. Juist de combinatie van deze disciplines maakt het talent van een musicalster zo onbereikbaar en uniek. Haar creatie houdt een belofte in voor de toekomst van de musical in Nederland.” De jonge actrice debuteerde op haar elfde met een hoofdrol in de musical Annie en bouwde verder aan haar carrière bij o.a. Saturday Night Fever, Fame en Starlight Express in Duitsland. Zij was in Nederland eerder te zien in Cats en Evita.

Het geluidsontwerp van Jørgen Verhaeren vond de jury excellent, smaakvol en een speelse vertolking van een klassiek musicalverhaal in een vast theater. “…Van doorslaggevende betekenis is dat de hele voorstelling perfect verstaanbaar blijft, zowel tijdens de zang, het spel, de dialogen als de scènes van het ensemble. Het geluid wordt gekenmerkt door een aangename helderheid en doorzichtigheid. De balans tussen orkest en acteurs is overal mooi en de klank van het orkest is tegelijkertijd warm, briljant en duidelijk. Mede door de verfijnde klank van het geluid worden de spelers in staat gesteld het publiek te bespelen…” Jørgen verzorgde eerder het geluid voor o.a. Fame, Billie Holliday, Assepoester, Annie, Grease en DoeMaar.
Efteling Theaterproducties, Albert Verlinde en Roel Vente zijn verheugd met deze awards: “We zijn erg blij met deze onderscheiding voor Anouk en Jørgen. Zij zijn beiden onderdeel van een geweldig team waarmee we avond aan avond een fantastische productie neerzetten in Theater de Efteling. Anouk is een doorzetter met een tomeloze inzet. Ze is naast haar rol als oudste dochter Liesl ook nog understudy voor Maria. Geluidsontwerper Jørgen Verhaeren is een creatieve geest. Hij heeft zelfs bij de entree een galm gecreëerd waardoor het voor de bezoekers klinkt alsof ze een kerk binnenstappen.” Na de fantastische reacties van pers en publiek heeft nu ook de jury haar waardering uitgesproken voor de musical The Sound of Music.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen