Kinderen aan het werk in het Efteling Hotel

´Hier willen we wel werken´ besluiten Ilse en Camille uit Wenum. Vandaag was een bijzondere dag voor de twee nichtjes en hun klasgenootjes van groep 4/5 van de Prinses Beatrixschool. De kinderen waren vandaag te gast in het Efteling Hotel in Kaatsheuvel waar zij een dagje mee mochten werken. Van schoonmaken tot vergaderen, van het inchecken van gasten tot koken, de jonge medewerkers hebben geleerd wat het is om een hotel te runnen. Dit alles was onderdeel van een prijsvraag die de Efteling uitschreef om te laten zien dat kinderen een belangrijke rol spelen in de Wereld vol Wonderen.

Ralph heeft het al snel door, schoonmaken van hotelkamers is niets voor hem. Liever zou hij ober worden. Of misschien wel kok, want de enthousiaste jongen is wel onder de indruk van de man met de witte koksmuts die hem vertelt hoe hij een dessert moet maken. En ook Mathijs begint het te begrijpen. Als een volleerd chef boort hij gaten in de eierkoeken. ‘Daarom moeten we onze handen wassen’, legt hij zijn juf uit. De dag eindigt met een echte vergadering. Als hotelmanager Lion van Gerven vraagt naar de ervaringen en tips steken de kinderen van wal. Alles wordt zorgvuldig genoteerd, want tenslotte kan de Efteling kinderen iets leren maar zeker ook van ze leren.

Het Efteling Hotel is een uniek hotel in Nederland, gelegen op zevenmijls passen van het attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel. Het hotel kent naast 102 comfortkamers ook 20 bijzondere themasuites zoals de Assepoester- of Fata Morganasuite. De Efteling schenkt al jaren extra aandacht aan de jongste gasten. Onder andere door middel van een kinderincheckbalie, live entertainment, een indoor speelkasteel en het Pardoes Theater. In 2008 is het Efteling Hotel uitgeroepen tot het meest kindvriendelijke hotel van Nederland door reiswebsite Zoover.nl.

Bron: Efteling

SpeelgoedSpeelgoed