Politie bevrijdt hond uit auto parkeerplaats Efteling

De politie heeft gisteren op de parkeerplaats van de Efteling een hond uit een afgesloten auto bevrijd. Ondanks dat de Efteling beschikt over een gratis hondenkennel voor zijn bezoekers besloot de eigenaar om de hond in de auto achter te laten. Bezoekers die de hond in de auto zagen zitten waarschuwden de politie. Via een kiertje van waarop het raam openstond kreeg de hond twee liter water toegediend aangezien deze er nogal erg dorstig uitzag. De eigenaar werd via de omroepinstallatie van het park diverse malen opgeroepen zonder resultaat.

Na twintig minuten besloot de politie de hond te bevrijden uit de auto door een raampje door te slaan. Rond 19:00 uur meldde het baasje zich bij de politie en gaf aan de maatregelen te overdreven te vinden. Daarnaast gaf hij aan dat zijn navigatiesysteem gestolen was.

Regelmatig hond in de auto
Dit incident staat niet op zichzelf. Vaker komen soortgelijke gevallen in de media terecht. Zo werd in november 2004 niet één, maar vier honden uit een kofferbak gehaald van een geparkeerde auto. De eigenaresse mocht na het betalen van een boete van €150,- haar honden weer ophalen in het asiel.

Bron: vijfzintuigen.nl

Aanbiedingen bij webshopsBol AlgemeenBol Algemeen