Musical The Sound of Music stopt 28 juni in Theater de Efteling

Op zondag 28 juni stopt de musical The Sound of Music in Theater de Efteling. Na bijna tien maanden zingt de Von Trapp-familie voor het laatst ‘Tot snel, vaarwel, welt’rusten goedenacht’ en vertrekt de musical naar België. Daar zal The Sound of Music in de Stadsschouwburg Antwerpen te zien zijn vanaf 20 augustus. Sinds de aanvang in september bezochten 200.000 liefhebbers de musical en gaat The Sound of Music in de boeken als meest succesvolle musical van Efteling Theaterproducties, Albert Verlinde en Roel Vente. In Theater de Efteling speelt vanaf 19 juli Sprookjesboom de Musical.

Overtuigende Maria
Trots kijken Olaf Vugts van Efteling Theaterproducties en Albert Verlinde van V&V Entertainment terug op hun vierde productie in Theater de Efteling. “We hebben een goede keuze gemaakt met Wieneke Remmers, die vanaf het begin een overtuigende Maria neerzette. Zij heeft de torenhoge verwachtingen voor deze musicalklassieker meer dan waar gemaakt. Ook de chemie tussen Maria en Kapitein Von Trapp (Rein Kolpa), bij elkaar gebracht door de zeven Von Trapp-kinderen, is natuurlijk debet aan het succes.” De recensies van de pers waren lovend: “Aanstekelijk… Stralend… Onverwoestbaar!” Brabants Dagblad, “Deze show weet tot tranen te roeren… Wieneke Remmers is voortreffelijk” Algemeen Dagblad en “Smelten voor een gouden gouvernante in Sprookjesland” Trouw.

Op zoek naar Maria in België
The Sound of Music verhuist in zijn geheel naar België. Een groot aantal castleden gaat mee. De producenten zoeken onder leiding van Koen Wauters in het populaire VTM televisieprogramma ‘Op zoek naar Maria’ een nieuwe hoofdrolspeelster. Albert Verlinde is jurylid vanaf de live shows: “Wij hebben veel waardering gekregen voor onze aanpak in Nederland. Niet alleen in de vaderlandse pers, maar ook in de vorm van concrete belangstelling uit het buitenland. De verhuizing van de gehele productie naar België is daarvan een mooi gevolg. Nu al loopt Vlaanderen warm voor The Sound of Music.” Op 3 juni is bekend wie van de kandidaten de hoofdrol bemachtigt.
Achtergrond
De Broadwaymusical The Sound of Music was de laatste en meest succesvolle samenwerking van het duo Richard Rodgers and Oscar Hammerstein II. De onvergetelijke liedjes bezorgden de gelijknamige film in 1965 de Oscar voor Beste Muziek.
De laatste kaarten voor The Sound of Music in Theater de Efteling kunnen nog worden gereserveerd via tel: 0900-0161 (€ 0,25 p/m), 7 dagen per week van 09.00 tot 20.00 uur en via www.efteling.com.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen