De Efteling in top 5 van drukst bezochte parken van Europa

De Efteling staat op de vijfde plek van drukst bezochte parken van Europa in 2008, dat is onderzocht door onderzoeks- en consultancybureau ERA in samenwerking met entertainment-organisatie TEA. In 2008 bezochten 3.2 miljoen bezoekers het park in Kaatsheuvel Het park moet respectievelijk Disneyland Paris, Europapark, Tivoli Gardens en Port Aventura voor laten gaan.

Parken zoals Disney zagen een lichte groei van bijna 6% in de bezoekersaantallen, terwijl Tivoli en Port Aventura een daling zagen in de bezoekersaantallen. Zowel Europapark als de Efteling bleven constant in de bezoekersaantallen vergeleken met 2007. Wereldwijd gezien neemt Magic Kingdom de leiding, gevolgd door Disney Anaheim en Toykio Disneyland.

De Efteling
Het park is dagelijks geopend van 1 april t/m 1 november van 10.00 tot 18.00 uur. In de Zevenmijlszomer is het park geopend van 10.00 tot 21.00 uur, en op de zaterdagavonden in deze periode tot 24.00 uur. De entreeprijs van de Efteling bedraagt dit jaar 28 Euro, in de zomerperiode 30 Euro. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis het park in.

Bron: vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed