Populaire tv-serie Sprookjesboom verovert Duitsland

De bekende televisieserie Sprookjesboom van de Efteling is vanaf vandaag dagelijks te zien op de grootste regionale televisiezender van Europa: NRW (Noordrijn-Westfalen). Dit is onderdeel van het contract wat Efteling onlangs sloot met de Duitse WAZ Mediagroep. De Duitse kijkers kunnen een jaar lang dagelijks zowel ’s ochtends als ’s avonds genieten van de bekende Sprookjesbosbewoners uit Sprookjesboom. De regionale zender heeft een bereik van 4,3 miljoen kijkers. Duitsland is hiermee naast Nederland en België het derde land dat de 3D-animatieserie Sprookjesboom uitzendt.

Naast uitzending van de serie zal ook de DVD met afleveringen van Sprookjesboom en Efteling-entreekaarten worden verkocht via de website van de WAZ mediagroep: www.leserladen.nrz.de.

WAZ mediagroep
De WAZ mediagroep is sinds 1948 een speler op de Duitse markt. Naast een eigen televisiezender is ze ook uitgever van 5 dagbladen (WAZ, NRZ, WR, WP en Rheinische Zeitung), regionale dagbladen, huis-aan-huisbladen, diverse publiekstijdschriften,  special-interestbladen en populaire informatieve websites. Naast Duitsland is de multimediale mediagroep ook actief in Oostenrijk, Hongarije, Bulgarije, Kroatië, Roemenie, Servië, Macedonië en Montenegro.

Entertaimentbedrijf de Efteling
Al meer dan 55 jaar is de Efteling een speler in de internationale markt van dag- en verblijfsrecreatie. Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot een Wereld vol Wonderen, die naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, het Efteling Golfpark en het Efteling Theater, Efteling Evenementen en Efteling Media omvat. Steeds vaker brengt de Efteling haar sprookjeswereld ook buiten de poorten van het park. Het bedrijf is in deze jaren uitgegroeid tot een veelvuldig gedegen entertainmentbedrijf. Sprookjesboom is een van de eerste mediaproducties van de Efteling.

Sprookjesboom
Sprookjesboom is een sprookjesachtige 3D-animatieserie waarin de bekendste hoofdrolspelers uit wereldberoemde sprookjes zoals bijvoorbeeld Assepoester, gedurende 5 minuten een grappig, gek of spannend avontuur beleven. Hun verhaal begint en eindigt bij de grote sprekende Sprookjesboom. Elke aflevering heeft een zelfde opbouw: enkele Sprookjesbosbewoners komen samen, er is een probleem (zoals pesten, ijdelheid, gehoorzamen, vriendschap, stelen etc.), dit wordt opgelost en ze leven nog lang en gelukkig. De oude Sprookjesboom spreekt nog enkele wijze woorden en neemt afscheid van deze veelbewogen dag…De duisternis valt in. In elk verhaal zit humor en een subtiele boodschap verwerkt. De Sprookjesbosbewoners uit de Efteling behouden het karakter zoals ze dat in het originele sprookje hebben, maar ze worden wel onderling gecombineerd. Zo is Klein Duimpje verliefd op Roodkapje en kunnen Wolf en Heks het goed met elkaar vinden. De primaire doelgroep is 3 tot 7 jarigen, maar de humor zal ook de (meekijkende) ouders aanspreken.

Uitzendtijden
Maandag tot vrijdag dagelijks om 8.55 uur en om 18.45 uur. Op zaterdag en zondag om 10.00 uur in de ochtend. Zaterdagavond om 20.00 uur en op zondag om 19.30 uur.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen