Nieuwe koers voor Efteling Radio

Efteling Radio is een nieuwe koers ingeslagen. Het radiostation richt zich voortaan in de eerste plaats op kinderen van vier tot en met zes jaar, zo meldt Parkplanet. Efteling Radio ging vorig jaar op 21 juli van start. Doelgroep waren de bezoekers van het pretpark. Tot de programmering behoorden onder meer verkeers- en parkeerinformatie en veel vrolijke muziek aangevuld met Efteling-nieuwtjes, algemeen nieuws, gesprekjes met bezoekers en korte sprookjesverhalen. De presentatie was ronduit amateuristisch, de zender had geen echt format en leek steeds verder het jaar in op een enorme flop af te stevenen. De luistercijfers waren dramatisch slecht. Ook van de streamverbinding werd maar weinig werk gemaakt. Veel luisteraars via internet haakten dan ook snel af.

Sinds april heeft Efteling Radio een nieuw definitief format gekregen. “We maken nu honderd procent sprookjesachtige kinderradio”, vertelt Arnoud Schellenberg, verantwoordelijk voor het radiostation. “Met dagelijks tussen negen en twaalf en tussen drie en zes live radio. Voor die tijd kunnen de jonge luisteraartjes wakker worden met de Sprookjesboom, en ’s avonds luidt Klaas Vaak de nacht in. Tussen zeven uur ’s avonds en zeven uur ’s morgens draaien we non stop muziek, gebaseerd op de attracties in de Efteling.”

Efteling Radio is in de ether te horen op 104.3 FM in een straal van ongeveer twintig kilometer om Kaatsheuvel. “We hebben voortaan heel jonge kinderen als luisteraars. Dat betekent dat we vooral ook het vertrouwen moeten winnen van de ouders. Half april starten we met een nieuw initiatief dat veel instemming zal krijgen en waar we hoge verwachtingen van hebben”, aldus Arnoud Schellenberg.

Over het lot van Jeroen Soer is niets bekend.

Bron o.a.: radio.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen