Efteling Radio start met kindernieuws van het ANP

Het ANP gaat vanaf morgen een speciaal kinderjournaal maken voor Efteling RAdio. Het kindernieuws is dagelijks te beluisteren om 16:00 uur en om 17:00 uur via de website van de Efteling. In de nieuwsuitzendingen wordt op een voor jonge kinderen begrijpelijke manier aandacht besteed aan de actualiteit van de dag.

“We willen onze sprookjeswereld steeds meer buiten de poorten van het park brengen”, aldus Olaf Vugts, directeur Imagineering van de Efteling. Daarom ging in juli vorig jaar Efteling Radio van start nadat het een commerciële regionale frequentie had verkregen.  Het format werd onlangs omgegooid. De radiozender richt zich nu op kinderen van vier tot zes jaar.

“Zoals past bij een radiozender, wilden we ook actualiteit brengen”, zo zegt Vugts. “Een nieuwsrubriek zien we als een goede aanvulling op de programmering.”

Volgens Johan Groeneveld, chef ANP Producties, past het kindernieuws prima in het aanbod van de ANP-radionieuwsdienst. “Eind 2007 hebben we het standaard radiobulletin ingeruild voor een serie speciale formats voor verschillende doelgroepen. staan als doelgroep al een tijdje op ons verlanglijstje. Erg leuk dat de Efteling nu ons Kids-bulletin gaat uitzenden.”

“We proberen de kinderen zo aan te spreken dat ze het nieuws interessant vinden en dat ze het begrijpen. We besteden in eenvoudige taal aandacht aan de belangrijkste nieuwsitems, maar daarnaast gaan we natuurlijk ook op zoek naar typische kinderonderwerpen zoals bijvoorbeeld dierennieuws. We zijn overigens nog druk aan het stoeien met de vorm. De uitdaging komt hierop neer: hoe leg je de financiële crisis uit aan een kind?”

Bron: radiofreak.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen