Assepoester verklapt

Gisteren al kregen enkele geluksvogels een preview van het nieuwe sprookje Assepoester in het Sprookjesbos. Na het juist beantwoorden van een prijsvraag voor abonnementhouders kregen enkele personen toegang tot het sprookje zelf. Wil je niet weten wat je binnen kunt gaan verwachten, dan raden we je aan niet verder te lezen.

In het sprookje vertelt Assepoester zelf haar verhaal. In een donkere set zijn slechts enkele elementen uitgelicht zoals de vogels, speeldoosje etc. Assepoester en de prins staan op dat moment nog in het donker. Het bekende verhaal wordt verteld, waarin de bekende elementen als de stiefzussen, het schrobben en het bal niet vergeten worden. Ondertussen zien we diverse kleine effecten. Zodra Assepoester vertelt over het dansen op het bal, gaat een speeldoosje open en wordt belicht. Hierna verhaalt Assepoester over de zoektocht van de prins waarbij ze beiden verlicht worden. Ze stopt met vertellen en tilt haar voet op. Het muiltje past. De jurk van Assepoester gaat glinsteren. De muziek wordt steeds vrolijker en achter de deuren gaat het licht aan. Het licht schijnt door de kieren en de muziek bereikt zijn hoogtepunt. De deuren klappen open, inclusief het raampje met duif. De complete duif wordt uitgelicht. Op de achtergrond is het kasteel te zien en je ziet een heel klein koetsje de berg op rijden richting het kasteel. Het einde van het sprookje is gekomen. De set springt in één keer uit en op de achtergrond zijn vogels en een uil te horen.

Assepoester
Het sprookje Assepoester is de allernieuwste aanwinst in het Sprookjesbos van de Efteling. In het statige landhuis waar Assepoester samen met haar stiefmoeder en stiefzussen woont, is te zien hoe de prins het muiltje bij haar aan de voet probeert te schuiven, in de hoop dat het gaat passen. Het sprookje is ontworpen door Karel Willemen, en voorzien van muziek door Rene Merkelbach. Het landhuis is te vinden aan een nieuw gedeelte van het Herautenplein, net naast de grot van Sneeuwwitje.

Bron: vijfzintuigen.nl

Foto impressie: klik hier

Bezoek ook eens de website van De Vijf Zintuigen!

Bol AlgemeenBol Algemeen