10 scholen genomineerd voor Efteling Anton Pieck Prijs 2009

De jury van de Efteling Anton Pieck Prijs 2009 heeft de afgelopen weken hard gewerkt. Uit ongeveer 500 inzendingen werden de 10 beste en meest verrassende Sprookjesboom scripts met storyboards gekozen. De 10 klassen die deze scripts voor de bekende televisieserie maakten winnen in ieder geval een geheel verzorgde schoolreis naar de Efteling op maandag 11 mei. Daar wordt bekend gemaakt welke scholen de prachtige geldprijzen in de wacht slepen. De jury, bestaande uit creative director van Sprookjesboom Thijs Bayens, scriptschrijver Dirk Nielandt en regisseur Hans Walther, was aangenaam verrast door de gedetailleerdheid waarmee de scripts zijn gemaakt en de storyboards werden vormgegeven.

De 10 genomineerde scholen zijn (in willekeurige volgorde):
* De Pionier – Wormerveer (Noord Holland) – ‘Winterpret voor de ezel’
* Pastoor van Arsschool – Lichtenvoorde (Gelderland) – ‘Slaap Lekker’
* Vrije Basisschool Meerlaar – Vorst-Laakdal (België) – ‘De Zangwedstrijd’
* ZML de Bodde – Tilburg (Noord Brabant) – ‘Echte schoonheid zit van binnen’
* Basisschool Hoffenne – Noordwijk (N-H) –‘Hoe de reus zijn laarzen (even) terugkreeg’
* St. Ammandscollege Zuid – Kortrijk (België) – ‘Ezeltje Strekje’
* Basisschool Bernadette – Veghel (Noord Brabant) – ‘De verdwenen taart’
* St. Jozefschool – Nieuw Bergen (Limburg) – ‘Het Ongeluk’
* Prinses Beatrix School – Bergeijk (Noord Brabant) – ‘De nek van Langnek’
* Het Wijdeland – Sint Truiden (België) ‘De gouden dukaten’

Anton Pieck
In 1995 werd de Efteling Anton Pieck Prijs voor het eerst georganiseerd als eerbetoon aan de fenomenale kunstenaar en illustrator Anton Pieck, één van de grondleggers van de Efteling. In dat jaar zou Anton Pieck 100 jaar zijn geworden. In 2009 werd de wedstrijd voor de zesde keer uitgeschreven. De opdracht De opdracht luidde: schrijf een script voor de populaire 3D-animatieserie Sprookjesboom. Maak het werkstuk compleet met een storyboard waarin de scènes worden uitgetekend. Per groep konden zowel schrijvers als tekenaars aan het werk worden gezet.

Prijzen
Stichting Natuurpark de Efteling stelt ook dit jaar de prijzen ter beschikking. Naast tien geheel verzorgde schoolreizen zijn er ook geldprijzen: 1e prijs: € 10.000, 2e prijs: € 5.000 en 3e prijs: € 2.500. De helft van het prijzengeld dient geschonken te worden aan een goed doel op het gebied van natuurzorg en milieubehoud. De andere helft mag de school naar eigen inzicht besteden. Als superhoofdprijs wordt van het winnende script een heuse Sprookjesboom-aflevering gemaakt.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen