Vanaf 1 april nieuwe programmering voor Efteling Radio

Efteling Radio start vanaf 1 april, de openingsdag van het nieuwe Eftelingseizoen, weer met de reguliere live-uitzendingen. Daarbij wordt een nieuwe programmering geïntroduceerd, die zich vooral gaat richten op de jongste luisteraars van het radio-station.

Als voorbereiding zal er vanaf aanstaande dinsdag 10 maart twee keer per dag een Sprookjesboom-verhaal worden voorgelezen door de bekende stemmen uit de gelijknamige televisie-serie. In het nieuwe radioseizoen zal ook vaker een disc-jockey plaatsnemen achter de microfoon.

In de maanden dat de Efteling gesloten was, waren er alleen voorgeprogrammeerde plaatjes te horen, met tussendoor de bekende Eftelinggeluiden.

Efteling Radio
Efteling Radio is in 2008 van start gegaan, en biedt de luisteraar naast bekende deuntjes vooral veel Efteling-informatie en live-verslagen uit het park.  De start bleek niet heel succesvol. De muziekkeuze was opmerkelijk slecht en de “dj’s” wisten eigenlijk zelf niet wat ze moesten doen of zeggen. Dat leverde een storm van kritiek op en de luistercijfers kelderden omlaag. Op dit moment lijkt het er op dat men Efteling Radio als een waakvlam heeft aanstaan om de licentie niet kwijt te raken.

De zender is alleen te beluisteren in een straal van 15 kilometer rond Kaatsheuvel op de frequentie 104.3 FM en via internet. De studio van Efteling Radio is gevestigd in Het Huys van de Vijf Zintuigen.

Bron: Eftelist via vijfzintuigen.nl

Bewerkt door: Efteling Fanzine

SpeelgoedSpeelgoed