The Sound Of Music en Sprookjesboom op Reis genomineerd voor Musical Award

Op maandag 8 juni vindt de jaarlijkse uitreiking plaats van de John Kraaijkamp Musical Awards, tijdens een televiesiegala dat live op Nederland 1 wordt uitgezonden. In deze show worden niet alleen diverse prijzen uitgereikt aan de beste musicals en de beste hoofdrolspelers, ook krijgen we weer voorproefjes te zien van musicals die in het komende theaterseizoen gaan draaien in de Nederlandse theaters.

Dit jaar zijn er in totaal 21 musicals die in aanmerking komen voor het felbegeerde beeldje. Ook de twee theaterproducties die worden geproduceerd door de Efteling doen een gooi naar de prijzen, namelijk The Sound of Music (genomineerd voor beste Grote musical), en Sprookjesboom op Reis (genomineerd voor beste Kleine Musical).

The Sound of Music
The Sound of Music is een musical gebaseerd op een boek van The Story of the Trapp Family Singers dat geschreven is door Maria von Trapp. De muziek is gecomponeerd door Richard Rodgers en de tekst is geschreven door Oscar Hammerstein. De musical The Sound of Music heeft al eerder in Nederland gespeeld, in de jaren 1995 tot 1998, met in de hoofdrol Ernst Daniël Smid en An Lauwereins.

Bron: Musicalworld via vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen