Ruim 500 scholen aan de slag met 6e Efteling Anton Pieck Prijs

Ruim 500 basisscholen in Nederland en Vlaanderen zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met de Efteling Anton Pieck Prijs 2009. De aanmeldingen voor deze bijzondere schrijfwedstrijd voor basisscholen komen uit alle windstreken van Nederland. Er zijn ca. 50 Belgische scholen die meedoen. Een vakkundige jury gaat de ingezonden scrips en storyboards beoordelen. Deze jury bestaat uit Thijs Bayens: creative director van Sprookjesboom, Dirk Nielandt: scriptschrijver van de serie en regisseur Hans Walther, die de scripts tot leven brengt voor de uitzending. Scholen maken kans op een geheel verzorgde schoolreis en geldprijzen. Half april moet duidelijk zijn welke 10 scholen genomineerd worden. Zij krijgen een uitnodiging voor de prijsuitreiking op maandag 11 mei 2009.

Opdracht
De leerlingen schreven een script voor een nieuwe aflevering van de populaire 3D-animatieserie Sprookjesboom. Het ging om een nieuw, zelfverzonnen avontuur van bijvoorbeeld Roodkapje, Wolf, Draak, Assepoester of Heks. Omdat van dit avontuur ook een echte aflevering gemaakt wordt vroeg de Efteling ook een zgn. storyboard, waarin het avontuur in scènes wordt uitgetekend. Zo konden meerdere klasgenoten met de opdracht aan het werk.

Prijzen
Stichting Natuurpark de Efteling stelt ook dit jaar de prijzen ter beschikking. Naast tien geheel verzorgde schoolreizen zijn er ook geldprijzen: 1e prijs: € 10.000, 2e prijs: € 5.000 en 3e prijs: € 2.500. De helft van het prijzengeld dient geschonken te worden aan een goed doel op het gebied van natuurzorg en milieubehoud. De andere helft mag de school naar eigen inzicht besteden. Als superhoofdprijs wordt van het winnende script een heuse Sprookjesboom-aflevering gemaakt.

Anton Pieck
In 1995 werd de Efteling Anton Pieck Prijs voor het eerst georganiseerd als eerbetoon aan de fenomenale kunstenaar en illustrator Anton Pieck, één van de grondleggers van de Efteling. In dat jaar zou Anton Pieck 100 jaar zijn geworden. In 2009 wordt de wedstrijd voor de zesde keer uitgeschreven.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen