Recordopbrengst Wensbron Efteling voor Save the Children

De Wensbron in de Efteling is weer geleegd. Na het schoonmaken en tellen van de munten bleek dat er in 2008 voor € 8.612,17 is gewenst in de Efteling. Dit is ruim € 2.000,- meer dan vorig jaar. Het bedrag gaat traditiegetrouw naar kinderrechten-organisatie Save the Children, die het geld besteedt aan onderwijsprojecten voor kinderen die leven in conflictlanden als Soedan en Afghanistan.

Sinds 1985 staat de Wensbron naast de Gondalettavijver in de Efteling. Bezoekers mogen er een wens doen nadat ze een muntje in de bron hebben geworpen. Het mooie bedrag van € 8.612,17 is de hoogste opbrengst tot nu toe. Sinds de oprichting van de Wensbron heeft de Efteling inmiddels een bedrag van € 144.170,17 gedoneerd aan Save the Children. Ook voor Save the Children is hiermee een wens uitgekomen.

De organisaties Heijmans Wegenbouw, Rösler Benelux en Coin Co International dragen belangeloos bij aan de donatie aan Save the Children door het schoonmaken, tellen en vervoeren van de munten. Vanwege de vorst is de wensbron niet als vanouds in januari, maar in februari geleegd.

Rewrite the future projecten

Het geld van de wensbron wordt door Save the Children besteed aan de internationale onderwijscampagne Rewrite the future. Save the Children heeft zich hiermee ten doel gesteld om in 2010 voor minstens acht miljoen kinderen in conflictgebieden goed basisonderwijs te realiseren. Inmiddels hebben al 5,7 miljoen kinderen kunnen profiteren van de inspanningen die Save the Children heeft geleverd op het gebied van kwalitatief goed basisonderwijs. Voor 815.000 kinderen was dit zelfs de eerste kennismaking met school.

Save the Children

Save the Children is ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie die kinderen in meer dan 120 landen helpt. Sinds 1919 komt Save the Children op voor het recht van kinderen op onderwijs, gezondheidszorg, bescherming tegen uitbuiting en misbruik en het recht op participatie. Daarnaast biedt Save the Children noodhulp en zorgt voor hulp bij wederopbouw als het weer vrede is. Save the Children streeft naar directe en blijvende verbeteringen in het leven van kinderen over de hele wereld, want Elk Kind Telt. Voor meer informatie: www.savethechildren.nl.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen