Opknapbeurt voor PandaDroom

De afgelopen maanden is de attraktie PandaDroom flink onder handen genomen. Niet alleen de ingangspartij van het restaurant Octopus heeft een flinke metamorfose ondergaan, maar ook aan de rest van de attraktie is flink gesleuteld. De buitenkant van het pand heeft een nieuwe verflaag gekregen, nieuwe verlichting is aangebracht en in de wachtrij zijn enkele bomen vervangen. De voorshow in de Wondergrot is voorzien van nieuwe projectieschermen, nieuwe verlichting en nieuw geluid. In de hoofdshow zijn alle effecten opnieuw afgesteld, en er zijn geur-effecten toegevoegd, zoals zilt zeewater. In de Dierenwereld werken alle beeldschermen weer optimaal, en zijn de speeltoestellen gerepareerd en opgeknapt. Volgens de directie kan PandaDroom er weer tegen voor de komende jaren.

PandaDroom

De attractie PandaDroom is opgebouwd rond een 3D-film, die alleen te bekijken is middels een speciale 3D-bril. Tijdens de film zijn diverse verschillende effecten ingebouwd om de beleving voor de bezoeker nog verder te vergroten, wat van PandaDroom een zogenaamde 4D-cinema maakt. Na de film kun je nog even rondhangen in de Dierenwereld, waar diverse spelletjes en klimtoestellen te vinden zijn in een educatieve ruimte.
PandaDroom is in mei 2002 geopend vanwege het 50-jarig bestaan van de Efteling. Het park heeft bij het bedenken en ontwerpen hulp gekregen van het Wereld Natuur Fonds. De attraktie werd officiëel geopend door Prins Bernhard, de voormalig beschermheer van het WNF.

Bron: Eftelist/vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen