Nieuwe bouwvergunningen voor de efteling

Bosrijk
De Efteling heeft van de gemeente Loon op Zand een bouwvergunning gekregen voor de bouw van 25 extra bosvilla’s in het nieuwe vakantiepark Bosrijk. Naast de reeds geplande vakantieverblijven, waarvan de bouw al geruime tijd bezig is, werd besloten om meteen bij aanvang extra huisjes te bouwen, mede vanwege de voorspoedige voortgang van de bouwwerkzaamheden. Die vergunning is nu dus verleend.

Ruigrijk
Ook heeft de Efteling vandaag van de gemeente Loon op Zand de volledige bouwvergunning gekregen voor de bouw van het nieuwe Stationsgebouw in Ruigrijk, dat het oude horecapunt “De Likkebaerd” gaat vervangen. De Likkebaerd werd begin 2009 al gesloopt, en nu mag het park dus daadwerkelijk beginnen met de realisatie van het grote stationsgebouw in Victoriaanse stijl, dat niet alleen dienst zal doen als nieuwe stopplaats voor de Stoomtrein, maar ook een aantal horecapunten zal herbergen.
De opening staat gepland in december 2009, ongeveer tegelijk met de opening van Bosrijk, waarvan de bouw al in een vergevorderd stadium is.

Bron: Gemeente Loon op Zand/vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen