Nieuw sprookje: Assepoester

Op woensdag 1 april start het nieuwe seizoen van de Efteling met een nieuwe bewoonster voor het Sprookjesbos: Assepoester. De bezoekers kunnen zien waar het meisje met haar boze stiefmoeder en –zussen woonde. Holle Bolle Gijs viert zijn 50e verjaardag met een tijdelijke expositie in het Efteling Museum. Ook buiten het Sprookjesbos is er weer veel te beleven. Bezoekers kunnen hun zeebenen en moed testen in De Vliegende Hollander, een zweefvlucht langs elfjes en feeën maken in Droomvlucht en een wereldreis door de natuur van Moeder Aarde in PandaDroom. Of het nu bij de Villa Volta, Carnaval Festival of Fata Morgana is, overal duikt verrassend entertainment op, onder leiding van Pardoes de Tovernar en de Sprookjesboomvriendjes. Tijdens de Zeven Mijls Zomer is er nog meer entertainment, en wordt op 7/7/2009, de Dag van het Sprookje gevierd.

Assepoester
Dat Assepoester om middernacht haar glazen muiltje verloor op de trappen van het kasteel van de prins weet iedereen. Vanaf 1 april kunnen bezoekers zien waar ze woonde met haar boze stiefmoeder en stiefzussen. Het wonderlijke huisje staat naast de grot van Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Zal de prins zijn bruid vinden en zal het muiltje passen?

Holle Bolle Gijs 50 jaar
In 1959 kwam Holle Bolle Gijs in de Efteling wonen. Zijn hongerige maag had nooit genoeg en steeds riep hij ‘Papier Hier!’. Omdat hij netjes ‘Dank-U-wel’ zei, bleef het park heerlijk schoon. Inmiddels zijn er 10 familieleden en 3 collega’s woonachtig in het park en bewijzen zij nog dagelijks hun succes. Hoe het allemaal zo kwam wordt toegelicht in het Efteling Museum, met een feestelijke, tijdelijke expositie.

Live Entertainment
Elke ochtend verwelkomt Pardoes de Tovernar de bezoekers, samen met de populaire Sprookjesbosbewoners uit Sprookjesboom. Dit jaar zijn Roodkapje, Draak, Wolf en Assepoester van de partij. Kinderen en hun ouders kunnen elke dag volop genieten, meezingen en dansen bij de theatervoorstellingen in het Sprookjesboom Theater in het Sprookjesbos. Efteling-muzikanten brengen overal gezelligheid met hun vrolijke muziek en de ganzen van de Pieck Parade ‘waggelen’ weer vrolijk rond.

Zeven Mijls Zomer – 13 juli t/m 30 augustus
Tijdens de Zeven Mijls Zomer is de Efteling dagelijks langer open tot 21.00 uur.
Op de zeven zaterdagen 18 en 25 juli, 1, 8, 15, 22 en 29 augustus is het park zelfs tot 24.00 uur geopend.  De bezoekers wordt dan een bruisend programma voorgeschoteld met live optredens van bekende artiesten, die begeleid worden door een 12-koppig orkest.
Het Circus Anton Pieck slaat deze zomer een romantische tent op, met wonderlijke acts en het onroerende verhaal van een circusfamilie. In het park staan de bezoekers oog in oog met een virtuoze poppenspeler, die met zijn beweeglijke marionet  jong en oud verbaasd zal doen staan.

Meer dan alleen een park…
Het Efteling Park is één van de onderdelen van de Wereld van de Efteling, die steeds scherpere contouren krijgt. Het Efteling Hotel werd afgelopen januari tot meest kindvriendelijke hotel van Nederland uitgeroepen en het Golfpark biedt zomer en winter een sportieve uitdaging voor zowel kenners als beginners. In Theater de Efteling werd de meest succesvolle Efteling-musical ooit, The Sound of Music, verlengd tot en met 28 juni. De Efteling brengt het Efteling-gevoel bij de mensen thuis. Liefhebbers van de Wereld van de Efteling kunnen bijvoorbeeld thuis via de radioknop op www.efteling.com of in een straal van 15 km. rondom het park afstemmen op Efteling Radio (104.3 FM). Dagelijks brengt Efteling Radio een Sprookjesachtige programmering voor kinderen, waarin een brede mix van vrolijke hits, klassiekers en belevenissen uit de Wereld vol Wonderen centraal staan.
Ook maakt de Efteling eigen televisieseries. Zo bleek de televisieserie Sprookjesboom in 2008 tot de tien best bekeken kinderprogramma’s te horen. De serie is nog steeds dagelijks te zien bij de TROS op Z@ppelin en op het Belgische Ketnet. TiTaTovenaar is de nieuwste televisieproductie van de Efteling, die afgelopen winter werd uitgezonden door de AVRO op Z@ppelin. De eerste 13 afleveringen werden zo goed bekeken, dat er een nieuwe reeks afleveringen komt.
Daarnaast zien regelmatig nieuwe Efteling-producten het levenslicht, zoals Efteling-vla, leesboekjes, Efteling-koekjes en spellen.

Bouwen aan de toekomst
Eind 2009 zullen de eerste gasten overnachten in Efteling Bosrijk, een vakantiepark in de natuur, met huisjes en appartementen voor een korte vakantie, inclusief een meerdaags parkbezoek.
Rond dezelfde tijd opent in het Ruigrijk een gethematiseerd stationsgebouw met een zogenaamde‘food court’ waarin de verkoop van snacks, een Grand Café en een formule ‘Lekker en Gezond’ plaats hebben.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen