Efteling verwacht goed seizoen ondanks recessie

De Efteling verwacht niet dat de recessie in Nederland consequenties heeft voor het aantal bezoekers dat dit jaar naar het park zal komen. Het park verwacht zelfs dat er meer mensen door de poorten komen dan voorgaande jaren. Dit zegt algemeen directeur Bart de Boer in een vraaggesprek met Omroep Brabant. Hij denkt dat meer mensen er een dagje tussenuit willen, om alle economische ellende even achter zich te laten. De Efteling is dan ook een park bij uitstek om naar toe te gaan, omdat het Kaatsheuvelse attraktiepark een dagje vergetelheid biedt, aldus De Boer. Daarbij ligt de voorverkoop van Efteling-abonnementen op dit moment al iets hoger dan vorig jaar, en dat is volgens de directeur een goed voorteken. Afgelopen seizoen trok de Efteling overigens 3,3 miljoen bezoekers.

Eftelingseizoen 2009
De Efteling opent dit jaar voor de 57e keer haar poorten. De nieuwste attraktie dit jaar is te vinden in het Sprookjesbos, namelijk het sprookje Assepoester. Daarnaast biedt het park ook dit jaar weer volop entertainment zoals Het Magistrale Vlooiencircus, “De Grobbebollen begroeten en ontmoeten” en Circus Anton Pieck. Tevens zullen dit jaar in de Zevenmijlszomer de Zeven Zomeravonden weer gehouden worden, waarbij het park tot middernacht geopend is en er weer veel live artiesten het podium zullen betreden. Verder wordt de 50-jarige verjaardag van Holle Bolle Gijs uitgebreid gevierd met een tijdelijke expositie in het Efteling museum.
Het park is dagelijks geopend van 1 april t/m 1 november van 10.00 tot 18.00 uur. In de Zevenmijlszomer is het park geopend van 10.00 tot 21.00 uur, en op de zaterdagavonden in deze periode tot 24.00 uur. De entreeprijs van de Efteling bedraagt dit jaar 28 Euro, in de zomerperiode 30 Euro. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis het park in.

Bron: vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed