Eerste blik op interieur Assepoester

Vandaag heeft de Efteling een eerste Assepoester-foto naar buiten gebracht, met daarop het interieur van hoe het sprookje er straks uit komt te zien. Duidelijk is dat de schets van Karel Willemen wel degelijk het uiteindelijke ontwerp was van de scene in Assepoester’s keuken, waarbij de prins op het punt staat om haar het glazen muiltje aan te passen.

Het nieuwe sprookje Assepoester zal vanaf de eerste openingsdag van het nieuwe Eftelingseizoen (op 1 april) te bezichtigen zijn voor het grote publiek. Het landhuis waar het verhaal zich in afspeelt is te vinden in het Sprookjesbos, aan het Herautenplein, net naast de Grot van Sneeuwwitje.

Sprookjesbos
Het Sprookjesbos is ongetwijfeld het meest bekende gedeelte van de Efteling. De ontwerpen van Anton Pieck zorgen samen met de oude technieken van Peter Reijnders sinds 1952 voor een geheel eigen beleving, waarin jong en oud zich al meer dan 60 jaar verbazen en vermaken. Het bos herbergt op dit moment 26 sprookjes, en men streeft er naar om dit aantal regelmatig te verhogen.

Bron: vijfzintuigen.nl

Foto: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen