Musical The Sound of Music naar België

The Sound of Music, de succesvolle musical van Efteling Theaterproducties, Albert Verlinde en Roel Vente is in september en oktober te zien in de Stadsschouwburg van Antwerpen, België. Voorafgaand aan de voorstellingen wordt naar de invulling van de hoofdrol gezocht via het door Koen Wauters gepresenteerde TV-programma Op zoek naar Maria, dat vanaf woensdag 25 maart gedurende elf weken bij de VTM te zien is. In de twee eerste programma’s worden de kandidaten gezocht die doordringen tot de live shows. Albert Verlinde neemt vanaf de live shows zitting in de jury namens de producenten. The Sound of Music in Theater de Efteling is nog te zien tot tenminste 13 april.

The Sound of Music is op zondag 28 september 2008 in première gegaan in Theater de Efteling te Kaatsheuvel. Zes weken na die feestelijke voorstelling werd al de mijlpaal van meer dan 100.000 verkochte kaarten bereikt en sindsdien is de kaartverkoop spectaculair doorgelopen.

De producenten zijn blij met de gang naar België. Jeroen Zwartjes namens Efteling Theaterproducties: “De schouwburg in Antwerpen is een prachtplek voor deze voorstelling. We hebben al een Vlaamse inbreng in onze cast met Koen Crucke en Steven Colombeen en er komen ook veel Vlamingen naar Theater de Efteling, maar het is nog leuker gedurende twee maanden naar Antwerpen te gaan. Daarmee stellen we nog meer mensen in staat deze voorstelling te zien. En het is natuurlijk een groot compliment aan ons creatieve team dat de voorstelling in zijn geheel naar onze Zuiderburen gaat.”

Albert Verlinde namens V&V Entertainment: “In het jaar dat The Sound of Music vijftig jaar bestaat, wordt andermaal bewezen dat deze voorstelling springlevend is. Het wordt een spannende zoektocht naar Maria, maar ik weet dat er ook in Vlaanderen voldoende talent is om die rol in te vullen. Bovendien is het natuurlijk extra bijzonder dat wij nu in samenwerking met TV-producent Eyeworks op zoek gaan naar Maria, want dat was in Engeland het allereerste programma waarin een volwassen hoofdrol in een musical viel te verdienen. Voor mij persoonlijk is het ook leuk om op de belangrijkste entertainmentavond op de Vlaamse TV mijn opwachting te maken in een groots showprogramma. Ik zal uiteraard uiterst kritisch zijn en proberen een zo goed mogelijk advies te geven aan de kijkers, ten einde de allerbeste Maria te vinden.”

Achtergrond
De Broadwaymusical The Sound of Music was de laatste en meest succesvolle samenwerking van het duo Richard Rodgers and Oscar Hammerstein II. De onvergetelijke liedjes bezorgden de gelijknamige film in 1965 de Oscar voor Beste Muziek.

Kaarten kunnen worden gereserveerd via tel: 0900-0161 (€ 0,25 p/m), 7 dagen per week van 09.00 tot 20.00 uur en via www.efteling.com.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen