6e Efteling Anton Pieck Prijs gelanceerd

De Efteling in Kaatsheuvel daagt alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen uit om mee te doen aan de Efteling Anton Pieck Prijs 2009: een unieke schrijfwedstrijd met sprookjesachtige prijzen. De opdracht luidt: schrijf een script voor een nieuwe aflevering van de 3D-animatieserie Sprookjesboom, met bijpassend storyboard. Het gaat om een nieuw, zelfverzonnen avontuur dat beleefd wordt door bekende Sprookjesbosbewoners zoals bijvoorbeeld Roodkapje, Wolf, Draak, Assepoester of Heks. Een vakkundige jury zal de inzendingen beoordelen. Scholen maken kans op een geheel verzorgde schoolreis en geldprijzen. Van het winnende script wordt ook nog eens een heuse Sprookjesboom-aflevering gemaakt. De sluitingsdatum voor het insturen van werkstukken is 11 maart aanstaande.  De prijsuitreiking is op maandag 11 mei 2009.

Informatie en inschrijven kan via www.efteling.com/antonpieckprijs.

Anton Pieck
In 1995 werd de Efteling Anton Pieck Prijs voor het eerst georganiseerd als eerbetoon aan de fenomenale kunstenaar en illustrator Anton Pieck, één van de grondleggers van de Efteling. In dat jaar zou Anton Pieck 100 jaar zijn geworden. In 2009 wordt de wedstrijd voor de zesde keer uitgeschreven.

Handleiding voor opdracht

In 2009 staat de schrijfwedstrijd in het teken van de populaire 3D-animatieserie Sprookjesboom.
Een script schrijven voor een animatiefilmpje is een vak apart. De Efteling maakte in samenwerking met Malmberg, Podium en Van In een speciale educatieve handleiding voor onderwijzers. Compleet met tips en handige voorbeelden wordt hierin uitgelegd wat er allemaal nodig is voor een script en een storyboard. Per groep kunnen zowel schrijvers als tekenaars aan het werk worden gezet met deze opdracht.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen