Hoop gloort voor bouwplan Rosagaerde

Het moet snel duidelijk worden of attractiepark de Efteling het verzet tegen het bouwplan voor het terrein van zorgcentrum ‘Rosagaerde’ in Kaatsheuvel staakt. Volgens wethouder Hans Waijers (CDA) verloopt het overleg tussen gemeente en Efteling positief. Hij ziet kansen om zonder lastige juridische procedures het bouwplan van de grond te krijgen.
Casade Woondiensten wil aan de St. Jozefstraat 51 appartementen en 19 woningen bouwen. Familiepark de Efteling maakte daar bezwaar tegen. Zo zou het bouwplan onder meer afbreuk doen aan het ‘sprookjesachtige’ karakter van het park, zo luidde de kritiek. De Efteling stapte begin juli met succes naar de rechter. Deze besloot de bouwvergunning voorlopig op te schorten.

Volgens Waijers zijn de partijen druk bezig uit de impasse te komen, zonder inbreng van de rechter. Zo wordt met de Efteling nu uitgebreid gesproken over het bouwplan, in de hoop tot goede afspraken te komen. De betrokkenen willen over de inhoud van dit overleg nog niets kwijt.
Ook de nieuwbouw van Rosagaerde (verpleeghuis met 14 zorgappartementen) stuitte op verzet van de Efteling. Daar moeten de procedures gedeeltelijk over. Stichting Maasduinen, waar Rosagaerde onder valt, heeft een nieuwe bouwvergunning aangevraagd. Daar zijn geen zienswijzen (dus ook niet van de Efteling) op binnengekomen. Het plan gaat nu de verdere procedure in. Het wachten is op de definitieve vergunning. Maasduinen waagt zich niet aan een voorspelling, wanneer de bouw echt kan starten.

bron: brabants dagblad

Bol AlgemeenBol Algemeen