Efteling wint eerste VVV Rob de Bes Award

Gisteren is de eerste VVV Rob de Bes Award uitgereikt aan de Efteling. De uitreiking van deze door VVV Nederland ingestelde innovatie- en aanmoedigingsprijs vond plaats tijdens het eerste VVV Jaarcongres in Spant! te Bussum. Olaf Vugts, Directeur Imagineering, mocht namens de Efteling de prijs in ontvangst nemen uit handen van Frits Huffnagel, wethouder Citymarketing en de toekomstige Juryvoorzitter van de VVV Rob de Bes Award 2009. Het internationaal bekende attractiepark won deze award omdat het volgens de Algemeen Directeur van VVV Nederland, Kees van Wijk, een voorbeeld is voor de vrijetijdssector op het gebied van innovatie, gastheerschap, effectiviteit en reputatie. Kees van Wijk: “Wat ons betreft wordt deze Award de Oscar van de toeristische en recreatieve sector in Nederland”.


VVV ROB DE BES AWARD
De VVV Rob de Bes Award is een innovatie- en aanmoedigingsprijs voor initiatieven, activiteiten, producten en diensten, die bijdragen aan de ontwikkeling van de recreatieve en toeristische sector in Nederland. Van Wijk: “De VVV zet zich bij uitstek in voor toerisme en recreatie in Nederland. Namens alle VVV’s heeft VVV Nederland deze prijs in het leven geroepen om organisaties in deze branche uit te dagen een positieve bijdrage te leveren aan het binnenlands toerisme. De winnaar ontvangt naast de Award een geldbedrag van 10.000 Euro te besteden aan een relevant project”.

DE KEUZE
Volgens VVV Nederland is de Efteling de onbetwiste winnaar van de eerste VVV Rob de Bes Award 2008. ‘De Efteling laat zien waar het qua innovatie, gastheerschap, effectiviteit en reputatie om draait binnen de branche.’
Frits Huffnagel, wethouder van o.a. City Marketing van de Gemeente Den Haag, die de eer had de eerste VVV Rob de Bes Award uit te reiken, licht toe waarop de Efteling zich weet te onderscheiden: “Ze zijn al meer dan 56 jaar innovatief. Ontstaan vanuit een sprookjesbos opgericht door Anton Pieck en van daaruit ontwikkeld tot een familiepark met innovatieve attracties als de in 2007 geopende Vliegende Hollander. Daarnaast biedt de Efteling faciliteiten als een theater, hotel en golfbaan, en binnenkort starten ze zelfs met de televisieproductie TiTaTovenaar. De Efteling blijft meegroeien met hun bezoekers en hun faciliteiten uitbreiden om het park aantrekkelijk te houden voor het Nederlandse publiek”.

Gastheerschap staat hoog in het vaandel bij de Efteling. “De organisatie vindt dat de bezoeker minimaal het cijfer 8 moet geven voor alles wat hij ervaart of consumeert binnen de Wereld van de Efteling. Onderzoek speelt hierin een grote rol. Zelfs bij de ontwikkeling van de nieuwste verblijfsaccommodatie, Efteling Bosrijk, is gebruik gemaakt van onderzoeken naar de wensen en verwachtingen van de gast”.

Op het gebied van effectiviteit en reputatie is de Efteling toonaangevend. “Al jarenlang is de Efteling een van de grootste attracties van Nederland met internationale bekendheid. Daarnaast heeft de organisatie al vele kwaliteitsprijzen gewonnen, die het succes van het park en haar reputatie bevestigen. In 2005 is de Efteling zelfs uitgeroepen tot het sterkste merk van Nederland”, aldus Frits Huffnagel.

Olaf Vugts, Directeur Imagineering van de Efteling, is enorm trots dat de Efteling de eerste VVV Rob de Bes Award in ontvangst mag nemen. “Bij ons staan perfectie en gastheerschap in alles wat we doen centraal. Elke dag zetten 2000 medewerkers zich in om onze bezoekers een geweldige dag te laten beleven. Iedereen kent ‘papier hier’, oftewel Holle Bolle Gijs van de Efteling. Dat gevoel, dat merkt alleen degene die hier rondloopt. En dat gevoel moet top zijn!”.

Bron: ANP

Aanbiedingen bij webshopsBol AlgemeenBol Algemeen