Tijdelijk fietspad Efteling

De rijbaan van de Eftelingsestraat in Kaatsheuvel wordt nu echt verboden gebied voor fietsers. Tijdens de bouw van Bosrijk, het grote verblijfspark van de Efteling, moeten de fietsers over het naastgelegen schelpenpad rijden.

De route van de Eftelingsestraat wordt dus niet helemaal afgesloten voor fietsers, zoals eerst het plan was. Tegen die afsluiting bestond veel verzet van inwoners van Kaatsheuvel. Daarom is nu gekozen voor het alternatief van een tijdelijk fietspad op het schelpenpad. Het vele overhangend groen is inmiddels verwijderd, zodat de fietsers veilig over dit pad kunnen rijden. Tussen het schelpenpad en de rijbaan komt een duidelijke afscheiding. Volgens de gemeente is de maatregel nodig, omdat de Eftelingsestraat te smal is voor het vele bouwverkeer

Bol AlgemeenBol Algemeen