Grote beurt in Villa Pardoes

Villa Pardoes is toe aan een grote opknapbeurt. Het vakantiehuis voor levensbedreigend zieke kinderen en hun familie bij de Efteling heeft zowel van binnen als van buiten groot onderhoud nodig. Volgens Peter Persoon, algemeen directeur van Villa Pardoes, gaan de werkzaamheden eind dit jaar of begin volgend jaar van start. Volgens Persoon wordt Villa Pardoes, dat nu bijna acht jaar bestaat, zeer intensief gebruikt door gezinnen met veelal jonge kinderen. “We houden het goed bij. Ieder jaar zijn we in januari twee weken dicht voor onderhoud. Maar nu is het moment aangebroken dat we ingrijpend op moeten gaan knappen. Zowel binnen als buiten moet geschilderd worden en we gaan de stoffering vervangen. Maar ook de muurschilderingen kunnen een opfrisbeurt gebruiken.” Bij de opknapbeurt worden ook de goten, het hang- en sluitwerk en de tuin met speeltoestellen meegenomen.

Er komt een strak schema voor de werkzaamheden. Persoon: “We willen niet langer dan die twee weken dicht. Waarschijnlijk is dan nog niet alles af, maar we zorgen wel dat we weer open kunnen. Het aantal aanvragen is nog steeds groeiende.” Sinds oktober 2000 is Villa Pardoes 50 weken per jaar open en verblijven er iedere week acht gezinnen in een van de themahuisjes. Ruim 2320 gezinnen waren tot op heden te gast.
De exploitatie is in handen van de Stichting Exploitatie Villa Pardoes. Deze stichting is afhankelijk van giften en sponsors. In 2007 kwam er 1.645.852 euro via die weg binnen.

bron: brabants dagblad

SpeelgoedSpeelgoed