Sneeuwwitje populairste van het land

Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen is het favoriete sprookje van de Nederlanders. In 2004 was dit nog Roodkapje. Dat concluderen het DOC Volksverhaal (Meertens Instituut) en de Efteling vandaag, op de Dag van het Sprookje, in een onderzoek naar sprookjes. Het online-onderzoek werd afgelopen juni gehouden onder 1000 Nederlanders. Met de resultaten van het onderzoek willen de Efteling en het DOC Volksverhaal, als hoeders van het sprookje, meer inzicht in de positie van sprookjes in Nederland geven.

Terwijl bij volwassenen de sprookjes Sneeuwwitje, Assepoester en Doornroosje de top drie aanvoeren, is bij de kinderen van de ondervraagde Nederlanders Assepoester favoriet, gevolgd door Sneeuwwitje en Roodkapje. Roodkapje wordt ook door de ondervraagden gezien als het meest typisch Nederlands Sprookje. De sprookjes Hans en Grietje en Repelsteeltje zijn goed voor een vierde en vijfde plaats in het onderzoek. Opvallend is dat het sprookje Reinaart de Vos ook

Bol AlgemeenBol AlgemeenAanbiedingen bij webshops